Βαγγέλης Θεοφιλάτος: «Βλέπεις την εγκατάλειψη του Ληξουρίου, αλλά οι έχοντες την εξουσία θα σε βομβαρδίσουν με μαύρη πίσσα και πεζοδρόμια ψήφων, θα το ανεχτείς;»

Συμπολίτισσες, συμπολίτες, φίλες και φίλοι, περήφανε κι έξυπνε λαέ της Δημοκρατικής Παλλικής οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν αθόρυβα μα γοργά πολύ. Τα ονόματα τα ξέρεις για το χωριό σου, για το Δήμο σου, μα και την Περιφέρειά σου.
Οι νυν και κατέχοντες την εξουσία θα σε βομβαρδίσουν με έργα και μαύρη πίσσα, με τσιμέντα βιαστικά και πεζοδρόμια της ψήφου. Εσύ όμως, ξέρεις την εγκατάλειψη και τις ελλείψεις της τοπικής μας κοινωνίας, καλύτερα από όλους. Τα κτίρια σου, που 10 χρόνια τώρα μετά το σεισμό βοούν από εγκατάλειψη. Το Δημαρχείο, το Θέατρο, το κτίριο των Ιακωβάτων, τις εργατικές κατοικίες σου, το πάλαι ποτέ κραταιό τουριστικό των Μιχαλιτσάτων κι άλλα κτίρια εγκαταλελειμμένα στα χωριά μας, όπως π.χ. το τουριστικό του χωριού μου, των Δαμουλιανάτων, που χάσκει για λίγη έστω περίθαλψη της στέγης του, πάνω από το ζηλευτό ηλιοβασίλεμα της Πλαγιάς μας. Γελώ στη σκέψη του Μουσικού σχολείου βέβαια (σιωπή βαθιά εδώ). Το κρουαζιερόπλοιο, που θα έδινε πόρους στα τόσα μικρά καταστήματα με την αύξηση της επισκεψιμότητας τουριστών ούτε να το σκεφτούν. Ούτε μια επίσκεψη εκεί που σχεδιάζονται οι εκδρομές ούτε μια φωτογράφιση του υπέροχου φυσικού κάλλους. Θέλετε Δήμαρχο υποτακτικό της κυβέρνησης πως θα σας φέρει πόρους; Ή δήμαρχο διεκδικητικό, με σχέδιο και όραμα και ηγέτη των υπηρεσιών του Δήμου για το μέλλον ενός τόπου, που δεν επαιτεί, αλλά βγαίνει μπροστά σαν έτοιμος από καιρό; Μετά δε και την τόσων μεγάλων διαστάσεων καταστροφή στην Θεσσαλία δεν πιστεύω να ελπίζετε σε πόρους καμίας κυβέρνησης και στα πιο καλά παιδιά της. Καιρός να επιλέξετε και τα καλύτερα παιδιά σας και τα ικανότερα. Το απαιτούν οι καιροί…

Βαγγέλης Θεοφιλάτος
υπ. Δημοτικός Σύμβουλς Ληξουρίου με τον συνδυασμό «Πάλλης Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Μεσσάρη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed