Πλήθος κόσμου και… υποψηφίων βρέθηκε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στη Μονή Κηπουραίων, τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη η διευθύντρια του ΤΑΣ Αθανασία Κακαβά

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες το βράδυ στη Μονή Κηπουραίων όπου χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημητρίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Κυριολεκτικά βούλιαξε ο χώρος της Μονής, αφού φέτος ίσως παραπάνω από 2000 άτομα παρακολούθησαν ή πέρασαν για να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό ή απλά να προσκυνήσουν. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι υποψήφιοι, αφού οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι προ των πυλών. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης με μεγάλη… κουστωδία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής με αρκετούς υποψηφίους του, ενώ την ΑΝΑΣΑ εκπροσώπησαν ο Σπύρος Γαλιατσάτος και η Διονυσία Πολλάτου. Από την πλευρά της Ρόδης Κράτσα στα Κηπούρια βρέθηκε η υποψήφιά της και πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή. Εκεί βρέθηκε ακόμη ο υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου, Δημήτρης Μεσσάρης με αρκετούς υποψηφίους του, ανάμεσά τους τον Διονύση Αραβαντινό και τον Δημήτρη Ατσάρο. Μόλις ολοκληρώθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και πριν ξεκινήσει η Αγρυπνία, ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος βράβευσε την διευθύντρια του ΤΑΣ Κεφαλονιάς, με έδρα το Ληξούρι, την Αθανασία Κακαβά για την προσφορά της στην Παλλική αναφορικά με την αποκατάσταση από τους σεισμούς του 2014. Ο Σεβασμιότατος παράλληλα ζήτησε από την κα Κακαβά να μην εγκαταλείψει τους Ναούς που δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί και μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει ακόμη εργασίες συντήρησης. Η βραδιά ήταν μυστηριακή, αφού οι Ακολουθίες τελέστηκαν στον προαύλιο χώρο της Ναού της Μονής και πολύς ήταν ο κόσμος που έμεινε και στην Αγρυπνία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed