Κινδυνεύουν χωριά από την υπερχείλιση της λίμνης Κάρλα

Συναγερμός έχει σημάνει στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς μετά την κακοκαιρία Daniel ο Πηνειός «κατεβάζει» τεράστιες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα η λίμνη Κάρλα, που είχε αποξηρανθεί να φτάνει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος προειδοποίησε με δηλώσεις του για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στη λίμνη Κάρλα, ενώ, όπως ανέφερε χθες σε ρεπορτάζ του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκταση της πλημμυρισμένης λίμνης έφτασε στα επίπεδα του 1960 όταν είχε αρχίσει η αποξήρανσή της (σ.σ. το 1962), που αποδείχθηκε αποτυχημένη και πενήντα χρόνια αργότερα άρχισαν οι προσπάθειες για την επαναφορά της με τη μορφή ελεγχόμενου μεγάλου ταμιευτήρα που εγκαινιάστηκε το 2018. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε ότι, λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων αποφάσισε να διακόψει προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:
-Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
-Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.
Κάτοικος της περιοχής ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης: «Τα νερά είναι αυτή τη στιγμή 200 μέτρα από το χωριό, μπορεί να έχουν φτάσει και στο ανάχωμα. Πριν δυο ώρες ήταν στα 280 μέτρα. Λόγω του Daniel γέμισαν γιατί δεν έκαναν σωστή διαχείριση και η πολιτική προστασία της Περιφέρειας τις πρώτες δυο μέρες που εμείς πληττόμασταν ήταν τελείως ανύπαρκτη». Μόλις 2,5 ημέρες χρειάστηκαν για να αποκτήσει η τεχνητή πλέον λίμνη Κάρλα έκταση 150.000 στρέμματα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed