Ο άνεμος της αλλαγής στον Δήμο Ληξουρίου ξεκίνησε από τον Αθέρα, σε πλήρη εγκατάλειψη το χωριό από την δημοτική αρχή Κατσιβέλη, θερμή υποδοχή στον Δημήτρη Μεσσάρη

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου Δημήτρης Μεσσάρης μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού «Πάλλης Ξεκίνημα» επισκέφθηκε τον Αθέρα, όπου είχε την ευκαιρία να εκθέσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του και να συνομιλήσει με τους κατοίκους του.
Οι κάτοικοι του Αθέρα έθεσαν αναλυτικά τα χρονίζοντα προβλήματα του χωριού τους, τα οποία παραμένουν άλυτα, αφού η παρούσα δημοτική αρχή Κατσιβέλη τους αγνοεί επιδεικτικά. Οι παρευρισκόμενοι, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την απραξία, την αδιαφορία και την πλήρη εγκατάλειψη του χωριού τους από τον νυν Δήμαρχο. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην πρόεδρο του χωριού Κώστα Κοσμάτο, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, αλλά πάλευε με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του Αθέρα και των κατοίκων του. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Μεσσάρη βρίσκεται η σύζυγός του Ελένη, που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από όλο το χωριό. Ο νυν πρόεδρος, Άγγελος Σπυράτος, παρά το γεγονός ότι ανήκει σε διαφορετική παράταξη υποδέχθηκε με θέρμη τους υποψηφίους του συνδυασμού «Πάλλης Ξεκίνημα» και τον υποψήφιο Δήμαρχο, Δημήτρη Μεσσάρη. Στη συζήτηση έγινε αναφορά στα παρακάτω προβλήματα για τα οποία ο κ. Μεσσάρης δεσμεύθηκε ότι θα δει από την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του.
-Οι δεξαμενές δεν έχουν καθαριστεί για πολλά χρόνια.
-Η ασφαλτόστρωση του δρόμου, νεκροταφείου-δεξαμενές (δρόμος Πλαγιάς), δεν έχει υλοποιηθεί.
-Υπάρχει επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων πυροπροστασίας.
-Τα μονοπάτια σε Μπαρμπούτσι και Αμίδι, που θα αποτελούσαν σημείο αναφοράς του περιπατητικού τουρισμού της περιοχής, δεν έχουν συντηρηθεί.
-Επιβάλλεται να συνδεθεί ο δρόμος του Γυαλού με τον δρόμο στις Λαγκάδες ώστε να δημιουργηθεί πρόσβαση στο λιμανάκι στις Πούντες.
-Να γίνει διαγράμμιση του δρόμου από το Λωτό σε Αθέρα.
-Να γίνει διάνοιξη του δρόμου Αθέρα προς Κριτονού.
-Το οδικό δίκτυο εντός του χωριού χρήζει διορθωτικών παρεμβάσεων.
Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι απαιτείται ένα καινούριο μοντέλο ανάπτυξης, που θα δώσει έμφαση και ταυτότητα στα χωριά μας. Απώτερος σκοπός να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα τους και να γίνουν ελκυστικά σε ντόπιους και επισκέπτες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed