Ισχυρή Κεφαλονιά: Ελπίζουμε πως ο Δήμος Αργοστολίου μετά το πέρασμα του Θεόφιλου Μιχαλάτου να επιζήσει οικονομικά και να μην έχει την τύχη του πρώην Δήμου Λειβαθούς

Παταγώδης είναι η αποτυχία του Θεόφιλου Μιχαλάτου να παράξει έργο κατά την τετραετή θητεία, της απερχόμενης δημοτικής αρχής, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στον απολογισμό του Δήμου.
Η απορροφητικότητα των κονδυλίων για έργα, βρέθηκε ακόμα και κάτω από την απορροφητικότητα των δήμων Ληξουρίου και Σάμης κατά την περίοδο της 4ετίας του και ιδιαίτερα της πανδημίας όταν μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το … μηδέν φθάνοντας στο 0,09%! Στα 4 χρόνια της θητείας του, ο Μιχαλάτος, ενώ είχε στη διάθεση του κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ για έργα, όπως προκύπτει από τους εγκεκριμένους αντίστοιχους απολογισμούς, είχε πολύ χαμηλές αποδόσεις όπως φαίνεται στην κατηγορία «Δαπάνες για έργα»(κωδικός 73).
-Το 2020 από το ποσό των 6 εκατομμυρίων που είχε προϋπολογιστεί για έργα, εισέπραξε 448 χιλιάδες, απορρόφηση 7,21%!
-Το 2021, χρονιά της πανδημίας, από το ποσό των 7 εκατομμυρίων, αξιοποίησε και εισέπραξε… για έργα μόνο 6.469 (!) ευρώ έχοντας απορρόφηση 0,09%! Την ίδια χρονιά ο Δήμος Ληξουρίου κατέγραψε απορροφητικότητα 5,15% και ο Δήμος Σάμης 9,19% και ο Δήμος Κέρκυρας έφτασε στο 8,99%.
-Το 2022 από το ποσό των 15 εκατομμυρίων που προϋπολογίστηκαν για έργα στον Δήμο Αργοστολίου, εισέπραξε 1,7 εκατ. απορρόφηση 11,16%.
-Το πρώτο εξάμηνο του 2023 από τα 18,7 εκατομμύρια που προϋπολογίστηκαν για έργα, έχει απορροφήσει μόνο 1,5 εκατ. δηλαδή το 7,75% %.
Με λίγα λόγια από τα 50 εκατομμύρια, που είχε προς απορρόφηση για έργα εισέπραξε, το απίστευτο ισχνό ποσό των 3,6 εκατ. δηλαδή περίπου το 7,67% του ποσού που είχε στην διάθεσή του! Προφανώς δεν θα μπορούσε να αξιοποιήσει και τα 50 εκατομμύρια, αλλά τόσο χαμηλή απορροφητικότητα, ούτε και ο πιο αδαής δήμαρχος στη χώρα δεν θα κατάφερνε τέτοιο αρνητικό ρεκόρ! Ελπίζουμε πως ο Δήμος Αργοστολίου μετά το πέρασμα Μιχαλάτου, να επιζήσει οικονομικά και να μην έχει την τύχη του πρώην Δήμου Λειβαθούς.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed