Διονύσης Περδίκης: «Βγήκαν οι πολιτικές κατσαρίδες και τα τρωκτικά από τους υπονόμους στο Ληξούρι για να μας εκφοβήσουν δουλεύοντας στα σκοτεινά, ψιθυριστά και ανέντιμα»

Η υποψηφιότητα μου με την παράταξη «Πάλλης Ξεκίνημα» και τον Δημήτρη Μεσσάρη, μετά από 21 χρόνια αποχής επίσημα από τα κοινά, τάραξε το βούρκο των υπονόμων της πόλης και έβγαλε κατσαρίδες και τρωκτικά στην επιφάνεια, τα οποία προσπαθούν να εκφοβήσουν και να ροκανίσουν την υγιή αυτή προσπάθεια (στα σκοτεινά, ψιθυριστές και ανέντιμοι).
Θυμήθηκαν λοιπόν μετά από χρόνια και τον Εμπορικό Σύλλογο στον οποίο είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος… Θα απευθυνθώ λοιπόν μόνο στα μέλη όπως έχω υποχρέωση και όχι στον καθένα τυχαίο και σε αυτούς που νομίζουν… ότι θα μπορούσαν να είναι μέλη, καθώς δεν έχουν τα προβλεπόμενα. Αγαπητοί που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί ποτέ μα ποτέ κανένας δεν ήρθε στο γραφείο μου ή δεν με σταματούσε στον δρόμο (όπως κάνατε όταν θέλατε να καταγγείλετε κάτι – πάντα ανώνυμα) να με ρωτήσει τον λόγο αδράνειας του συλλόγου; Που ήσασταν όταν κλείναμε την εφορία στο Ληξούρι συμμετέχοντας σε μια κινητοποίηση Αριστερής παράταξης; Που ήσασταν όταν κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας σε υπουργό, βουλευτή, περιφερειάρχη και δήμαρχο (στην άπλα σας και μας βάνατε ταμπέλες αριστεροί, δεξιοί κ.τ.λ), ενώ οι επίσημοι είχαν εντυπωσιαστεί από τον λόγο και τον τρόπο μας (δεν ήμασταν οι τραμπούκοι που τους λέγατε…). Που ήσασταν στην συναυλία που κάναμε για να αναβιώσουμε μουσικά δρώμενα στον τόπου που είχαν για χρόνια εξαφανιστεί;
Θα σας πω εγώ, στο Πόστο για να δείτε τσάμπα και ενώ είχαμε στείλει επιστολή για άδεια να κλείσουμε για μια βραδιά το μέρος δεν μας απάντησαν ποτέ για να θυμηθείτε το συνταγματικό σας δικαίωμα να κάνετε βόλτα αφήνοντας τις δουλειές σας… Αλήθεια τα τελευταία χρόνια που κλείνει ο βραχίονας πάτε βόλτα; Που ήσασταν στο τέλος της βραδιάς που έβγαλα από την τσέπη μου, μπροστά στον ταμεία του συλλόγου 3.000 για να πληρώσουμε το σχήμα; Θα σας πω εγώ στα καφενεία να κατηγορείτε τον Μαγαλιό ότι πήρε χρήματα για να τραγουδήσει, ντροπή σας γιατί ο Στέλιος όπως και άλλα παιδιά του ΤΕΙ, αλλά και η μπάντα από το Ληξούρι που τραγούδησαν δεν ζήτησαν δεκάρα τσακιστή. Που ήσασταν στην κινητοποίηση για το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε στον τόπο μας (κλείσιμο Τ.Ε.Ι) θα σας πω εγώ, στα μαγαζιά σας μην δεν πουλήσετε (λόγο συγκέντρωσης κόσμου στην πλατεία κανένα μαντίλι…) και λέγατε στους καθηγητές του ΤΕΙ (και που έχω δει εγώ φοιτητές στο μαγαζί μου).
Είμαι περήφανος που βοηθήσαμε το Επιμελητήριο να αλλάξει σελίδα με τον Σταύρο Σπαθή και σήμερα να είναι πολύ δραστήριο με πολλές παρουσίες στα κέντρα αποφάσεων με πολύ αποτελεσματική λειτουργία στις δύσκολες στιγμές (Ιανός – covid). Έχω να σας πω πολλά ακόμα, αλλά θα κουράσω και υπάρχουν και πράγματα που δεν λέγονται δημόσια. Το πρόβλημα σας είμαι εγώ και όχι ο Σύλλογος ή τα μέλη του που ποτέ δεν εξαργύρωσαν την παρουσία τους σε αυτόν με πολιτικά αξιώματα, ποτέ δεν ήταν εξαρτώμενοι από καμία εξουσία και είχαν πάνω από όλα τους συναδέλφους τους και φυσικά το Ληξούρι! Κάποιοι θέλατε τον σύλλογο υποχείριο εξουσιών, αλλά δεν σας κάναμε το χατίρι, ήμασταν πάντα έξω από τα παιχνίδια σας και γι΄ αυτό δεν μας δώσατε ποτέ σημασία (όπως έχετε κάνει και με όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους…) στις προτάσεις μας, μας θέλατε μόνο για να συμπληρώνετε επιτροπές που ήταν υποχρεωτική η παρουσία του συλλόγου!
Αξιότιμοι επαγγελματίες, στην πρώτη μου ομιλία όταν είχα εκλεγεί σας είχα πει κάτι που ή το ξεχάσατε ή δεν το καταλάβατε (χωρίς την ενεργή παρουσία σας δεν υπάρχει Σύλλογος, σας θέλουμε κοντά μας). Αγαπητές Αρχές του τόπου, έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης που κανένας επαγγελματικός σύλλογος δεν είναι ενεργός στον τόπο μας, δεν ακούτε, δεν ενδιαφέρεστε και μας θέλετε νεροκουβαλητές, Ε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. Ληξουριώτες, σας έχω πει και άλλη φορά, έχουμε ότι αποφασίζουμε και ότι μας αξίζει!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ
υπ. δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πάλλης Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Μεσσάρη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed