Βασίλης Κοκκόσης: «Ο Δήμος Σάμης πρέπει να απαγκιστρωθεί από παθογένειες, να αφήσει πίσω την κερδοφορία των λίγων, η ανάπτυξη πρέπει να έρθει μέσα από την ευημερία των πολλών»

Ένας από τους πιο παλιούς και πετυχημένους αυτοδιοικητικούς παράγοντες στην περιοχή της Σάμης είναι ο Βασίλης Κοκκόσης, ο οποίος θα λάβει μέρος και σε αυτές τις εκλογές μέσα από τον συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Ενότητα» του υποψήφιου Δημάρχου Παναγή Δρακουλόγκωνα.
Ο Βασίλης Κοκκόσης είναι γέννημα-θρέμμα του Πυργίου και ενεργός στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2002 όταν εξελέγη για πρώτη φορά επί Δημαρχίας Γεράσιμου Αρτελάρη. Το 2006 εκλέχθηκε και πάλι, αυτή τη φορά με την αντιπολίτευση του Σπύρου Σπαθή. Το 2010 στη συνένωση των Δήμων της Κεφαλονιάς δεν ενεπλάκη και εκλέχθηκε εκ νέου το 2014 ως δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια ως εντεταλμένος σύμβουλος στη Σάμη επί δημαρχίας Αλέξανδρου Παρίση. Στη συνέχεια και αφού διασπάστηκε πάλι η Κεφαλονιά σε τρεις Δήμους το 2019, εκλέχθηκε με την αντιπολίτευση στον νέο Δήμο Σάμης με τον συνδυασμό του Μιχάλη Γάκη. Στο δεύτερο μισό της θητείας του Μάκη Μονιά κλήθηκε από τον Δήμαρχο, μαζί με σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση να βάλουν… πλάτη σε έναν Δήμο που βρισκόταν υπό κατάρρευση. Ο Βασίλης Κοκκόσης, αφήνοντας στην άκρη το όποιο πολιτικό κόστος, συνέδραμε έτσι ώστε το 2023 ο νέος Δήμος Σάμης να μπορεί να σταθεί στα πόδια του και όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές αναφορικά με το έργο της υδροδότησης του Πυργίου. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία μέχρι την δημοπράτηση και όπως μας είπε «θα συνεχίσω να έχω ενεργό ρόλο μέχρι την υλοποίηση του έργου που αποτελεί σημαία για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Πυργί».
Ο Βασίλης Κοκκόσης, η ήρεμη δύναμη και ο ενωτικός όπως τον αποκαλούν, δεν άφησε ποτέ το Πυργί, ζει και εργάζεται εκεί, ενώ πάντα ήθελε να βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων και για τον λόγο αυτό 20 και πλέον χρόνια μάχεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είχαμε μια επικοινωνία μαζί του χθες και μια μικρή συζήτηση αναφορικά με την επιλογή του να συνδράμει τον υποψήφιο Δήμαρχο, Παναγή Δρακουλόγκωνα, που του ζήτησε να μπει στο ψηφοδέλτιό του. Ο κ. Κοκκόσης μας είπε τα εξής: «Ο νέος Δήμος Σάμης πέρασε από 40 κύματα μέχρι να φτάσει μέχρι εδώ. Η κακή συγκυρία του Ιανού ήρθε να προστεθεί στην δημιουργία του Δήμου από την αρχή, ενός Δήμου που δεν είχε κανένα εφόδιο από την Πολιτεία για να σταθεί στα πόδια του. Όποιος Δήμαρχος και να είχε εκλεγεί το 2019 τα ίδια προβλήματα θα αντιμετώπιζε. Ο Μάκης Μονιάς κατάλαβε ότι δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει μόνος του και μας φώναξε να βάλουμε πλάτη. Ο Δήμος έμεινε ζωντανός και πλέον βλέπουμε το μέλλον του με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα όταν ο Παναγής Δρακουλόγκωνας μου ζήτησε να συνταχθώ μαζί του και όλοι μαζί η ομάδα, σε περίπτωση που εκλεγούμε να πάμε τον Δήμο μας όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά».
Η συνέχεια της κουβέντας μας ήταν αφιερωμένη στην επόμενη των εκλογών και το έργο που πρέπει να γίνει στον Δήμο Σάμης, με τον κ. Κοκκόση να μας αναφέρει τα εξής: «Την επόμενη ημέρα θα πορευτούμε χωρίς καμία απολύτως ταύτιση ή δέσμευση με οποιοδήποτε κομματικό φορέα ή χώρο με μοναδική πυξίδα την αγάπη μας για τον τόπο και την έγνοια μας για το παρόν και το μέλλον των νέων. Ο Δήμος μας έχει πολλά προβλήματα κυρίως στην ύδρευση, αφού η Έρυσσος κυριολεκτικά υποφέρει, αλλά και η ιδιαίτερη πατρίδα μου το Πυργί. Ήδη βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο ύδρευσης των χωριών μας και από και πέρα θα παρακολουθώ σε καθημερινή βάση την πορεία υλοποίησης του έργου. Εμείς εκεί στο Πυργί ζούμε σε έναν τόπο που θα μπορούσε να εξελιχθεί ως ένας από τους πιο τουριστικούς τόπους της Κεφαλονιάς και παράλληλα να γίνει η ατμομηχανή του πρωτογενούς τομέα σε όλη την Κεφαλονιά. Σκοπός μου είναι να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί η ομορφιά του Αίνου μέσα από νέα πεζοπορικά μονοπάτια, που θα φέρουν κόσμο και παράλληλα χρήματα στον τόπο μου. Έχω καταθέσει στον υποψήφιο Δήμαρχο τις προτάσεις μου για τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα είναι δίπλα μου στην υλοποίησή τους. Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα, είναι καιρός ο Δήμος μας να απαγκιστρωθεί από παθογένειες, να αφήσει πίσω την κερδοφορία των λίγων και να έρθει η ανάπτυξη μέσα από την ευημερία των πολλών».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed