Κάτι από τα… παλιά, φουλ επίθεση του Αλέξανδρου Παρίση στον Θεόφιλο Μιχαλάτο στην πρώτη συγκέντρωση του συνδυασμού του και στην παρουσίαση των υποψηφίων του

Στο ίδιο σημείο, πριν από τέσσερα χρόνια, ο Αλέξανδρος Παρίσης έκανε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση και αυτό φάνηκε στις κάλπες δύο ημέρες αργότερα, όταν βρέθηκε με τέσσερις μονάδες μπροστά από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο στον Α γύρο των εκλογών.
Σήμερα, ένας σαφώς πιο καταβεβλημένος Παρίσης (αιτία η ίωση που τον ταλαιπωρεί τρεις ημέρες τώρα) προσπάθησε να κάνει το ίδιο με τότε και σε κάποιο βαθμό το κατάφερε, αφού την συγκέντρωσή του δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις και μικρή. Παλιοί φίλοι και συνοδοιπόροι βρέθηκαν απόψε εκεί, αλλά πολλά περισσότερα νέα άτομα που απαρτίζουν πλέον τον συνδυασμό της νέας «Ισχυρής Κεφαλονιάς». Εντυπωσιακή είσοδος και εκτός πρωτοκόλλου όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος και πολύ ζεστή η έξοδος του Αλέξανδρου Παρίση μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παραβρισκόμενους. Ο κ. Παρίσης παρουσίασε και χαιρέτησε έναν-έναν τους υποψηφίους του που σχεδόν όλοι τον πλαισίωσαν στο πάλκο κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Μια ομιλία με πολύ συναίσθημα, με αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν και τα μεγάλα έργα που έγιναν στο Αργοστόλι την περίοδο 2014-2019 και αρκετές υποσχέσεις για τη νέα δημοτική περίοδο που ξεκινάει την πρωτοχρονιά του 2024. Ο Γνήσιος επιτέθηκε με σθένος κατά του νυν Δημάρχου, Θεόφιλου Μιχαλάτου κάνοντας λόγο για το μηδενικό του έργο τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Έδωσε έμφαση στο κλειστό κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στις διαβάσεις που βάφονται και ξεβάφονται σε τέσσερις ώρες και στην… επιχείρηση, μία ακόμη, που έχει στήσει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος μέσα στον Δήμο Αργοστολίου.
Στάθηκε σε ένα από τα έργα την περίοδο της δημαρχίας του, στο εργοστάσιο νερού λέγοντας: «Θέλω να θυμηθείτε ότι το Αργοστόλι απέκτησε πόσιμο νερό για πρώτη φορά στην ιστορία του και πήρε τη θέση του ανάμεσα στις σύγχρονες πόλεις με το νέο Εργοστάσιο νερού που παραδώσαμε. Και σήμερα έχουν φέρει τη ΔΕΥΑΚ στα πρόθυρα της διάλυσης με χρέη εκατομμυρίων». Αναφερόμενος στον τουρισμό υπογράμμισε: «Όταν έγινα Δήμαρχος το 2011 μπορείτε να θυμηθείτε που βρισκόταν το νησί μας στον Τουρισμό; Το νησί και οι τουριστικές επιχειρήσεις ζούσαν και ανέπνεαν από τους Tour Operators και κερδισμένοι ήταν μόνο τα πολύ μεγάλα ξενοδοχεία. Θυμάστε ποιες ήταν οι πρώτες μου κινήσεις; Να υπογράψω συμφωνίες με τις Low Cost εταιρείες. Αποτέλεσμα; Η Κεφαλονιά συνδέθηκε με όλη την Ευρώπη και γίναμε ένας πασίγνωστος προορισμός. Γίναμε ο προορισμός με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή μας. Σήμερα, όμως μετά από 4 χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας το νησί μας ξαναγίνεται όμηρος και η τουριστική κίνηση συγκεντρώνεται σιγά σιγά στα πολύ μεγάλα ξενοδοχεία. Αυτό θα αλλάξει».
Στον επίλογο της ομιλίας του ο κ. Παρίσης έδωσε το στίγμα του κυβερνητικού έργο στην περίπτωση που οι δημότες τον εκλέξουν στο ανώτατο αξίωμα του Δημάρχου. Χαρακτηριστικά είπε: «Οι δημότες δεν θα μας ψηφίσουν όμως μόνο γι αυτά που κάναμε. Θα μας εμπιστευτούν και θα μας ψηφίσουν γι αυτά που θα κάνουμε. Γιατί θέλουν ένα Δήμο κι έναν Δήμαρχο πάνω από όλα άνθρωπο που θα βρίσκεται δίπλα τους, 24 ωρες το 24ωρο. Ένα Δήμο κι ένα Δήμαρχο που θα υπηρετεί όλους κι όχι μόνο την παρέα του, όπως γίνεται σήμερα. Έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε και στελέχη με όρεξη και φρεσκάδα που θα το κάνουν πράξη. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για δήμαρχο με εμπειρία που θα απαιτεί και δεν θα παρακαλεί την κάθε κυβέρνηση. Ψηφίζουμε για δήμαρχο, που θα δουλεύει για το Δήμο και τους δημότες και όχι για τις επιχειρήσεις του. Είμαστε έτοιμοι να πάμε την Κεφαλονιά ψηλά, θα είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας, θα είμαστε περήφανοι για το σπίτι μας». Στο τέλος της ομιλίας του κατέβηκε από το πάλκο και έπιασε κουβέντα με πολλούς ψηφοφόρους του, αλλά και υποψηφίους τους, βγάζοντας τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed