Αλλαγή σελίδας στον ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη και καθαρή νίκη για τον Στέφανο Κασσελάκη που έλαβε το 57% των ψήφων έναντι 43% της Έφης Αχτσιόγλου, τον συνεχάρη η αντίπαλός του

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον συνυποψήφιό της και τον συνεχάρη.
Με βάση τα στοιχεία με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δρόσο, ο κ. Κασσελάκης έλαβε 56.461 ψήφους, ποσοστό 56,69%, ενώ κα. Αχτσιόγλου έλαβε 43.139 ψήφους, ποσοστό 43,31%. Στο επιτελείο του πολιτικού εκτιμούν ότι η τελική διαφορά θα είναι τουλάχιστον 10 μονάδες, ενώ και άλλες εκτιμήσεις από έμπειρους εκλογολόγους κάνουν λόγο για νίκη του με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 56%. Πάνω από 133.260 μέλη συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Η προσέλευση ήταν μαζική, καθώς ψήφισαν πολλά παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχαν πάρει μέρος στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις 500 περίπου μελών, τα οποία είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή και δεν βρήκαν το όνομά τους. Το θέμα αυτό διευθετήθηκε, καθώς, μπόρεσαν τελικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπήρχαν όμως κι άλλοι 500, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα, οι οποίοι δεν ήταν πουθενά εγγεγραμμένοι και δεν άσκησαν εκλογικό δικαίωμα. Τα ολοκληρωτικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα πιο αργά απόψε το βράδυ, ίσως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed