Άφησε το καλύτερο για το τέλος, στο κλείσιμο της σεζόν το εστιατόριο Mikelatos Restaurant βραβεύθηκε από το Επιμελητήριό μας ως ένα από τα δύο εστιατόρια της χρονιάς

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο φινάλε για μια επιχείρηση στην Κεφαλονιά, αφού κυριολεκτικά σερβίροντας το τελευταίο πιάτο της σεζόν, την ίδια ώρα να κατακτά το βραβείο ως ένα από τα δύο καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς.
Το εστιατόριο Mikelatos Restaurant στη Σκάλα ήταν ένα από τα δύο καταστήματα εστίασης που κέρδισε με το σπαθί του την βράβευση από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης παρουσία μάλιστα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου. Ο Δημήτρης (Τζίμης) Μικελάτος είχε την χαρά να παραλάβει το βραβείο από έναν άνθρωπο της περιοχής και σχεδόν της ίδιας κατηγορίας (ξενοδοχείο-εστίαση), τον Αντιδήμαρχο Ελειού-Πρόννων και πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, Νίκο Κουρκουμέλη. Ο Δημήτρης Μικελάτος έχει καταθέσει την ψυχή του τα τελευταία πολλά χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση στην Σκάλα, που έχει ξεφύγει πλέον από τα κοινά πρότυπα και αποτελεί σημείο αναφοράς ανθρώπων που το έχουν επισκεφτεί από την Νέα Υόρκη μέχρι το Βερολίνο και από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών-τουριστών της Σκάλας θα περάσει τουλάχιστον μία φορά από το Mikelatos Restaurant για να γευτεί τα πιάτα εκείνα που συνδυάζουν την τοπική μας παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία διακριτικής γεύσης. Ο χώρος του Mikelatos Restaurant αντικατοπτρίζει μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και φιλοξενίας, με καλαίσθητη διακόσμηση και αναπαυτικές σκηνές για τους πελάτες του. Είναι ο ιδανικός χώρος για ρομαντικά δείπνα, οικογενειακά γεύματα και κοινωνικές συναντήσεις. Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει εκλεκτές γευστικές επιλογές από την ελληνική και διεθνή κουζίνα. Από τον κλασικό μουσακά μέχρι εκλεκτά θαλασσινά και φρέσκα ψητά, κάθε πιάτο ετοιμάζεται με προσοχή στη λεπτομέρεια και χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά.
Το εξειδικευμένο προσωπικό του εστιατορίου είναι πάντα πρόθυμο να προτείνει το τέλειο συνδυασμό φαγητού και κρασιού για να αναδείξει την γαστρονομική εμπειρία των πελατών. Το Mikelatos Restaurant δεν αποτελεί απλώς ένα μέρος για φαγητό, αλλά μια εμπειρία γεύσης και φιλοξενίας που θα σας αφήσει αξέχαστες αναμνήσεις δοκιμάζοντας το τo μενού που επιμελείται ο Σεφ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΤΣΟΡΒΑΣ με την ομάδα του. Στο περιθώριο της βράβευσης ο Τζίμης Μικελάτος μας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα (χθες) που το εστιατόριό μας βραβεύεται μέσα στα δύο εστιατόρια του νησιού μας που ξεχώρισαν αυτή τη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο και τον πρόεδρό του, Σταύρο Σπαθή για την τιμή που μας έκαναν. Ήταν το καλύτερο κλείσιμο, μια ονειρική αυλαία για εμάς, αφού απόψε (χθες) σερβίρουμε το τελευταίο πιάτο της χρονιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον σεφ μας, Ιερόθεο Τζόρβα και την ομάδα του, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, που χωρίς αυτούς δεν θα φτάναμε στην αποψινή βράβευση. Υπόσχομαι ότι το 2024 τον Απρίλιο θα επιτρέψουμε καλύτεροι και δριμύτεροι και θα είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ένα ακόμη βραβείο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές της αποψινής (χθεσινής) βραδιάς. Το Επιμελητήριό μας έχει κάνει βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια. Η Κεφαλονιά μας αξίζει τα καλύτερα».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed