Ιωάννα Μαρκέτου: «Εμείς οι άνθρωποι είμαστε που με τις δικές μας ενέργειες δημιουργούμε, μετασχηματίζουμε ή αλλάζουμε ριζικά τις κοινωνίες μας, τις δομές και τη ζωή μας»

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κεφαλονιά όπου και κατοικώ. Έχω σπουδάσει αρχικά Κοινωνιολογία και σε μεταγενέστερο χρόνο Νομική, επιστήμη που με κέρδισε στη συνέχεια της ζωής μου.
Στην οικογένεια μου από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου υπήρχε πάντα έντονο το πολιτικό στοιχείο καθώς ο αείμνηστος πατέρας μου Άγγελος Μαρκέτος, διατέλεσε για πολλά χρόνια αυτοδιοικητικός. Γαλουχήθηκα με τις αρχές της ανιδιοτέλειας, της συνεισφοράς, της ειλικρίνειας, της υπευθυνότητας, της προσήλωσης, της αγάπης και κυρίως της προσφοράς για τον τόπο μου. Με άξονα αυτές τις αρχές και αξίες λειτουργώ και εργάζομαι. Έχω υπηρετήσει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως Κοινωνιολόγος και ως Νομικός. Ως κοινωνιολόγος ήμουν Υπεύθυνη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον πρώην Δήμο Ελειού – Πρόννων. Ως νομικός από το 2019 μέχρι και σήμερα, διατελώ Ειδική Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ενώ από το 2012 έως το 2019 ήμουν Ειδική Συνεργάτης στο πρώην Δήμο Κεφαλονιάς. Η ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις παραπάνω θέσεις έχει συντελέσει στη δημιουργία μιας πολύτιμης παρακαταθήκης γνώσεων, εμπειρίας και τεχνογνωσίας.
Δεν πιστεύω, στις ουτοπικές υποσχέσεις, αλλά είμαι υπέρμαχη του εφικτού, της μεθοδικότητας και της αφοσίωσης στον στόχο με σταθερά βήματα για την επίτευξή του. Θεωρώ ότι η επιλογή καθενός από εμάς να ασχοληθεί με τα κοινά είναι καταρχάς ευθύνη, διότι γνωρίζεις πως δεν εκφράζεις μόνο την άποψή σου, αλλά οφείλεις να εκπροσωπήσεις και αυτή των πολιτών. Με γνώμονα τις αξίες μου και έναν ιδιόρρυθμο ρομαντισμό που με διακατέχει για την πολιτική, συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 για τη θέση της περιφερειακής συμβούλου με τον συνδυασμό ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ κάθε Νησί Ψηλά και επικεφαλής τη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε που με τις δικές μας ενέργειες δημιουργούμε, μετασχηματίζουμε ή αλλάζουμε ριζικά τις κοινωνίες μας, τις δομές και τη ζωή μας, ζητώ τη στήριξή και την εμπιστοσύνη σας στην υποψηφιότητά μου για να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και να οραματιστούμε την Κεφαλονιά μας ως τόπο για να ζεις και να ευημερείς, βελτιώνοντας την καθημερινότητά ταυτόχρονα ανταποκρινόμενοι και στις προκλήσεις της εποχής μας.

Ιωάννα-Διονυσία Μαρκέτου
υπ. περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιόνιο Δυνατά Κάθε Νησί Ψηλά» με επικεφαλής την Ρόδη Κράτσα

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed