Γιώργος Καβαλλιεράτος: «Κάποιοι απέτυχαν παταγωδώς και καπηλευόμενοι την προσπάθεια και το έργο κάποιον άλλων επανέρχονται να ζητήσουν ξανά την ψήφο σας»

Κλείνει απόψε ο κύκλος της προεκλογικής περιόδου και θέλοντας να κάνω μια αποτίμηση αυτού του χρονικού διαστήματος θα έλεγα ότι ειπώθηκαν πολλές αλήθειες, αλλά δυστυχώς και πολλά ψέματα.
Σε μια χρονική στιγμή που ενώ αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί θα ήταν οι προτάσεις για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων του τόπου μας κάποιοι αναλώθηκαν στην άκρατη υποσχεσιολογία και την παραπληροφόρηση. Μια επιλογή που ναρκοθετεί την πορεία αυτού του τόπου και θέτει σε κίνδυνο ό,τι θετικό δρομολογήθηκε την τετραετία που πέρασε. Η λογική του Ινζογκούντ «θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη» με οποιοδήποτε κόστος είναι καταστροφική. Οι άνθρωποι που διεκδικούν να πάρουν τις τύχες της κοινωνίας στα χέρια τους εκτός από την θέληση πρέπει να έχουν και επίγνωση του τι διεκδικούν να παραλάβουν και ποιο είναι το διακύβευμα της αποτυχίας τους. Στα τέσσερα αυτά χρόνια που δούλεψαμε στο δημοτικό συμβούλιο θεωρώ πως το αποτύπωμα που άφησε η παράταξή μας ήταν ότι πάνω και πέρα από όλα βάλαμε την εδραίωση του Δήμου και όχι την προσωπική ανέλιξη του καθενός από εμάς. Ο δήμος δεν πρέπει να είναι εφαλτήριο προσωπικής ανέλιξης.
Οι τόποι πάνε μπροστά μόνο με συλλογικές και διάφανες διαδικασίες, ο ρόλος του Δήμου είναι να υλοποιεί έργα ανάπτυξης, ο εκμαυλισμός συνειδήσεων με μια μπετονιέρα τσιμέντο ή ένα φωτιστικό νέου τύπου έξω από το σπίτι μας την τελευταία εβδομάδα των εκλογών μόνο ως υποτίμηση και προσβολή της νοημοσύνης μας πρέπει να εκλαμβάνεται. Γνωρίζω ότι κάποιοι αμετανόητοι θα πάρουν αυτό το κείμενο και θα προσπαθήσουν και πάλι να διαστρεβλώσουν τα γραφόμενα μου. Διευκρινίζω ότι δεν ψέγω την ανάγκη του κάθε συνδημότη για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο χωριό του, είναι άλλωστε δικαίωμα του, καταδικάζω όμως απερίφραστα την κουτοπονηριά του πολιτευτή που μετατρέπει το δικαίωμα σε υποχρέωση και ομηρία. Δυστυχώς το θράσος δεν σταμάτα, κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα χωρίς καμία ενσυναίσθηση, ότι δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς καπηλευόμενοι την προσπάθεια και το έργο κάποιον άλλων επανέρχονται να ζητήσουν ξανά την ψήφο σας, θα το χαρακτηρίσω απλά ύποπτη άγνοια κινδύνου, δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες δεν χρωστάτε τίποτε και σε κανέναν στον μόνο που χρωστάτε είναι στα παιδιά σας που πρέπει να τους δώσετε το δικαίωμα να παραμείνουν στον τόπο τους να κτίσουν τα όνειρα τους με περηφάνια αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες για όλους. Εμείς οι υποψήφιοι με τους «Ανοιχτούς ορίζοντες» θα μπορούσαμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο να πούμε πολλά με στοιχεία και αποδείξεις. Πολλά όμως που θα δηλητηρίαζαν τον μικρό μας τόπο και θα δημιουργούσαν μια πληγή ανεπούλωτη που την Δευτέρα το πρωί θα μας έβρισκε διχασμένους και ευάλωτους. Έτσι επιλέξαμε να ακολουθήσουμε την στάση ευθύνης που κρατήσαμε τα τέσσερα αυτά χρόνια, να ενώσουμε παρά να διχάσουμε, ο,τιδήποτε άλλο ακούγεται ή γράφεται δεν μας εκφράζει και το καταδικάζουμε απερίφραστα. Για εμάς εχθρός είναι τα προβλήματα και με αυτά θα αντιπαρατεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με συνέπεια, σοβαρότητα, χωρίς να τάζουμε, χωρίς να περιμένουμε ανταλλάγματα, χωρίς να δημιουργούμε σε κανέναν την υποχρέωση να μας ψηφίσει, κοιτώντας στα μάτια με ειλικρίνεια τον κάθε έναν από εσάς πορευτήκαμε με ήθος την τετραετία που πέρασε και με το ίδιο ήθος διεκδικούμε την ψήφο σας με εφόδιο την εμπειρία μας και την γνώση.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες η ευθύνη πλέον είναι στα χέρια σας, μην φοβηθείτε. Δείτε το δάσος και όχι το δέντρο, κάντε το άλμα προς τα εμπρός μην μείνετε στα μικρά και τα εφήμερα. Πάμε να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα, να δούμε τον τόπο και τους ανθρώπους του να ανθίζουν. Εμπιστευτείτε μας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας διαψεύσουμε!

Καβαλλιεράτος Γιώργος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed