Τα μεγάλα… πιστόλια των δημοτικών εκλογών, Σπύρος Σαμούρης στο Αργοστόλι, Διονύσης Αραβαντινός στο Ληξούρι και Σπύρος Σπαθής στη Σάμη πρώτευσαν με ρεκόρ σταυρών

Δεν είναι μόνο η εκλογή των Δημάρχων που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των εκλογέων, αλλά και η κατάταξη που θα πάρουν στον συνδυασμό τους, άσχετα αν είναι νικητές ή ηττημένοι, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Στην Κεφαλονιά δεν είχαμε μεγάλες εκπλήξεις αναφορικά με τους δημοτικούς συμβούλους που πήγαν καλά στους τρεις Δήμους του νησιού μας. Η όποια έκπληξη μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει στον αριθμό των σταυρών που συγκέντρωσαν αυτοί που κατετάγησαν στην κορυφή. Στον Δήμο Αργοστολίου έκανε ρεκόρ ψήφων ο Σπύρος Σαμούρης συγκεντρώνοντας (μέχρι στιγμής στο 90% των ψηφοδελτίων) 1144 σταυρούς, με τον αριθμό αυτό να αυξηθεί και άλλο τις επόμενες ώρες, αφού υπολείπεται ακόμη η καταμέτρηση σε τέσσερα εκλογικά τμήματα. Δεύτερος με τεράστια διαφορά (627) αναμένεται να είναι ο Γιάννης Τζωρτζάτος. Στον Δήμο Ληξουρίου είχαμε το παράδοξο ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος να προέρχεται από τον τρίτο συνδυασμό. Δράστης αυτού του περίεργου φαινομένου ήταν ο Διονύσης Αραβαντινός που συγκέντρωσε 438 ψήφους ξεπερνώντας ακόμη και τον πρώτο από τον συνδυασμό του Δημάρχου τον Γάλεμπ Ντιουάνι. Ο κ. Αραβαντινός απέδειξε για μια φορά ακόμη ότι ακόμη και τρίτος ο υποψήφιος Δήμαρχος, αυτός μετράει τον δικό του κόσμο στο Ληξούρι που είναι πολύς. Στον Δήμο Σάμης είχαμε ένα ακόμη ρεκόρ. Ο Σπύρος Σπαθής έσπασε το κοντέρ συγκεντρώνοντας 537 ψήφους, που αποτελεί νέο ρεκόρ στον συγκεκριμένο Δήμο, αφού κανένας υποψήφιος στο παρελθόν δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τον αριθμό 450 σε ψήφους. Ο Σπύρος Σπαθής αποδείχθηκε ότι είναι πολύ αγαπητός στην κοινωνία της Σάμης και έφτασε σε αυτό το νούμερο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed