Οι δημότες του Αργοστολίου και του Ληξουρίου τους γύρισαν την πλάτη, ποια είναι τα πρωτοκλασάτα ονόματα Θεόφιλου και Κατσιβέλη που δεν κατάφεραν να εκλεγούν

Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Οι δεύτεροι δεν είναι ανάγκη να προέρχονται πάντα από τους συνδυασμούς που χάνουν τις εκλογές, αλλά υπάρχουν και οι ηττημένοι του συνδυασμού που κερδίζει.
Στις προχθεσινές δημοτικές εκλογές σε Αργοστόλι και Ληξούρι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Γιώργος Κατσιβέλης πέτυχαν μεγάλες νίκες που τους οδήγησαν εκ νέου στους δημαρχιακούς θώκους τους. Όμως κάποιοι υποψήφιοι από τους συνδυασμούς τους κυριολεκτικά πάτωσαν στην σταυροδοσία, αν και είχαν καλλιεργήσει μεγάλες βλέψεις τοποθετώντας τους εαυτούς τους στους πρώτους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Στο Αργοστόλι οι δύο που απέτυχαν να εκλεγούν είχαν προβάδισμα έναντι άλλων συναδέλφων τους, αφού κατείχαν θέσεις κλειδιά στον Δήμο Αργοστολίου. Ο ένας ήταν σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πρόνοιας, αυτός που μοίραζε προεκλογικά ληγμένα προϊόντα (αλεύρι, γάλα, όσπρια και ρύζι) σε ανήμπορους συνανθρώπους μας με έναν και μοναδικό στόχο να εξασφαλίσει την ψήφο τους. Δυστυχώς για τον ίδιο και ευτυχώς για τους δημότες ο Αντώνης Λουβερδής δεν τιμήθηκε από τον κόσμο και δεν εκλέχθηκε. Ένας άλλος σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πολιτισμού, που σε κάθε εκδήλωση και όχι μόνο έπιανε το μικρόφωνο και έπλαθε το εγκώμιο του Μιχαλάπου, δεν τα κατάφερε. Ο λόγος για τον Βίκτωρα Ρουχωτά που δεν έπεισε τους δημότες και έμεινε εκτός δημοτικού συμβουλίου για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Αναφορικά τώρα με τον Δήμο Ληξουρίου τα πράγματα εκεί ήταν εξόφθαλμα αναφορικά με δύο υποψηφίους που έμοιαζαν ότι από αυτούς ξεκινάει ο συνδυασμός του Γιώργου Κατσιβέλη. Ο ένας από αυτούς προτίμησε να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο, αφού τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν τον είχε αφήσει σε χλωρό κλαρί προερχόμενος από την ελάσσονα αντιπολίτευση. Ο λόγος για τον Νέστορα Βεντούρα, παλιά καραβάνα της πολιτικής, εκλεγμένος σύμβουλος παλαιότερα τόσο στον Δήμο Παλλικής όσο και στον Δήμο Κεφαλονιάς. Ο κ. Βεντούρας έφαγε το… παραμύθι του Κατσιβέλη περί αναπληρωτή Δημάρχου και φυσικά δεν κρατήθηκαν οι υποσχέσεις. Ο Νο 2 κατά τα δικά του λόγια μόλις και μετά βίας κατάφερε να φτάσει στην 15η θέση με 172 ψήφους, όσους σχεδόν χρειάστηκε ο Κατσιβέλης για να εκλεγεί από τον Α γύρο. Αυτός όμως που έφαγε την μεγάλη… παραμύθα του Δημάρχου ήταν ο Αλέξης Μοσχονάς. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Παλλικής, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, χρησιμοποιήθηκε από τον νυν Δήμαρχο, έτσι ώστε αυτός να φέρει και τους υπόλοιπους ψήφους που του έλειπαν για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Τόσο ο κ. Βεντούρας όσο και ο κ. Μοσχονάς είχαν συζητήσει προ των εκλογών και με τον Δημήτρη Μεσσάρη, αλλά δεν τα… βρήκαν με δική τους υπαιτιότητα. Τώρα όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ο Κατσιβέλης βγήκε από την πρώτη Κυριακή χρησιμοποιώντας μερικούς υποψηφίους του ως «πρόβατα επί σφαγή…».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed