Λίγο πριν από την αποχώρησή της η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα υπέγραψε την ένταξη έξι κοινωνικών δομών για τη συνέχιση λειτουργίας τους στο νέο ΕΣΠΑ 2021-27 των Ιονίων Νήσων

Την ένταξη έξι κοινωνικών δομών στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2021-27 υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Οι εν λόγω κοινωνικές δομές, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, περιλαμβάνονταν στο ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (2014-20) και πλέον μετά την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2021-17.
Οι έξι κοινωνικές δομές, η ένταξη των οποίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος ου τρέχοντος έτους βάσει του προγραμματισμού της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, είναι οι εξής:
-Δομή Λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Λευκάδας, με συνέχιση της λειτουργίας του.
-Δομή παροχής συσσιτίου Δήμου Λευκάδας, με συνέχιση της λειτουργίας του.
-Συνεχιζόμενες Δομές: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Ζακύνθου.
-Συνεχιζόμενη Δομή: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ζακύνθου.
-Κέντρο Διημέρευσης–Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΥΠΕΡΙΩΝ, με συνέχιση της λειτουργίας του.
-Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας, με συνέχιση της λειτουργίας του.
Εκτός των έξι προαναφερθέντων δομών, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-27 θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται και οι υπόλοιπες δομές, οι οποίες περιλαμβάνονταν στο ΕΣΠΑ 2014-20. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση εννέα Κέντρων Κοινότητας, δύο Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, οκτώ δομών παροχής βασικών αγαθών, μία δομή αστέγων, τεσσάρων Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η), τριών Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, ενός Ξενώνα Φιλοξενίας, όπως επίσης και τριών δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed