Δημήτρης Μεσσάρης: «Εκείνοι που επιμένουν να συντηρούν ξεπερασμένες νοοτροπίες και παλαιοκομματικές πρακτικές προσβλέπουν μόνο στο δικό τους προσωπικό συμφέρον»

Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την στήριξη σας δώσατε παλμό σε ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που μόλις ξεκίνησε την πορεία του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι καταφέραμε να θεμελιώσαμε γερά στην Παλική ένα σύγχρονο πολιτικό χώρο που θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις εκφράζοντας την τοπική κοινωνία με ορθό και τεκμηριωμένο λόγο. Η ομάδα μας, δεδομένης της τεράστιας αποχής που δυστυχώς όλο και διευρύνεται τα τελευταία χρόνια, θα προσπαθήσει με δράσεις, με επιχειρήματα και κυρίως με διάλογο να ενεργοποιήσει όλους εκείνους τους πολίτες που όχι άδικα επιμένουν να απέχουν από την πολιτική ζωή του τόπου μας. Όλοι οι προβληματισμοί που μας οδήγησαν στην ίδρυση του «Πάλλης Ξεκίνημα» παραμένουν υπαρκτοί. Θεωρούμε ότι οι γενιές που ακολουθούν θα βρεθούν σε ένα ασταθές περιβαλλοντικά πολιτικά, αλλά και κοινωνικά περιβάλλον. Παρατηρώντας και τις πρόσφατες γεωπολιτικές αναταραχές θεωρούμε ότι υπάρχει μια βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση που τίποτα πλέον δεν θεωρείται δεδομένο. Το οικονομικό μοντέλο και ο τρόπος που διατίθεται το δημόσιο χρήμα τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και σε επίπεδο Δήμου Ληξουρίου δεν δίνει κανένα περιθώριο ελπίδας για ανάκαμψη.
Επειδή δεν μας αρέσει να χαϊδεύουμε αυτιά ευθύνη δεν έχουν μόνο οι διοικούντες, αλλά και όλοι εκείνοι που επιμένουν να συντηρούν ξεπερασμένες νοοτροπίες και παλαιοκομματικές πρακτικές αδιαφορώντας για το μέλλον αυτού του τόπου προσβλέποντας μόνο στο δικό τους προσωπικό συμφέρον. Ζούμε σε έναν μικρό Δήμο εσωστρεφή και γερασμένο με πολλές παθογένειες που συρρικνώνουν όχι μόνο την οικονομική, αλλά και την πολιτιστική του δυναμική. Αν δεν αλλάξει κατά την γνώμη μας ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών πόρων και η φιλοσοφία σχεδιασμού του αναπτυξιακού μοντέλου του Δήμου μας οι νέοι αυτού του τόπου θα συνεχίσουν να φεύγουν και η Παλική θα καταντήσει μια περιοχή σε χειμερία νάρκη που θα ξυπνάει τρεις μήνες τον χρόνο όσο κρατάει δηλαδή η μικρή μας τουριστική περίοδος και τους υπόλοιπους μήνες απλά θα κοιμάται. Όλοι εμείς του «Πάλλης Ξεκίνημα» ως ανεξάρτητος πολιτικός χώρος μέσα από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεκδικήσουμε περισσότερη διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αισθητική σε όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό τον τόπο.
Θα συνεχίσουμε τον ανοιχτό διάλογο που ξεκινήσαμε με την κοινωνία και θα προσπαθήσουμε να τον διευρύνουμε και εκτός των τειχών του Δήμου μας. Αγαπητοί συμπολίτες θα είμαστε παρόντες διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για αυτόν τον τόπο, αλλά και για όλους εσάς που στηρίξατε την προσπάθειά μας δικαιώνοντας την επιλογή σας. Σας καλούμε σε έναν ανοιχτό διάλογο όλους τους ενεργούς πολίτες της Παλικής, αλλά και όσους απέχουν από την πολιτική ζωή του τόπου προκειμένου να αποκτήσουν φωνή και να συμμετέχουν ενεργά επιταχύνοντας τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που πρέπει επιτέλους να γίνουν. Κλείνοντας θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς που συμμετείχατε στο ψηφοδέλτιο, που με το ήθος και την αγωνιστικότητα σας δώσατε πνοή και χρώμα σε έναν αγώνα αλλαγής και ελπίδας.

Δημήτρης Μεσσάρης
Επικεφαλής του Κινήματος “Πάλλης Ξεκίνημα”

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed