Το… βεληνεκές της Σεβίλλης και οι κάρτες στην Κωνσταντινούπολη

Πολύ ανοικτός ο 2ος όμιλος του Champions League, με την είσοδο στην 3η αγωνιστική να έχει τη Λανς στην 1η θέση. Αυτόματα, το παιχνίδι της Ανδαλουσίας αποκτά ξεχωριστό νόημα για Σεβίλλη και Άρσεναλ. Με τον νικητή, αν υπάρξει, να μπαίνει απευθείας σε τροχιά πρόκρισης.
Οι Ισπανοί έχουν συμπληρώσει αήττητο 3 αγώνων σε Ευρώπη και La Liga, αλλά μόνο με ισοπαλίες. Προέρχονται από το 1-1 εντός με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον νέο κόουτς Αλόνσο να ντεμπουτάρει και στην Ευρώπη. Σίγουρα έχει σουλουπώσει την ομάδα του, τουλάχιστον στο ψυχολογικό κομμάτι. Αγωνιστικά ζητήματα το αουτσάιντερ δεν αντιμετωπίζει. Αλλαγές, πιθανώς, να γίνουν στην 11άδα, αλλά κομβικός παράγοντας για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι η Σεβίλλη είναι να βρει σκορ. Ο Γιουσέφ Εν-Νεσιρί αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για να βοηθήσει σε αυτό, με 3 γκολ στη La Liga φέτος, 1 στο Champions League και 1 στο Super Cup Ευρώπης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Η Άρσεναλ προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι. Γύρισε την κατάσταση από το 2-0, όμως τούτο δεν σημαίνει πως αμυντικά δεν αντιμετώπισε θέματα. Στην πιο πρόσφατη έξοδό της για το Champions League ηττήθηκε με 2-1 από τη Λανς. Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά ζητήματα ο Αρτέτα. Το σημαντικότερο εμπόδιο είναι ότι ακόμα και φέτος, που είναι πολύ βελτιωμένοι, οι Άγγλοι παρουσιάζονται κάπως soft σε ορισμένα παιχνίδια. Η Σεβίλλη, επίσης, δεν είναι ο οποιοσδήποτε αντίπαλος. Διαθέτει βεληνεκές και κρίνεται ικανή εντός να κάνει τη ζημιά. Θα παιχτεί ο «άσος», σε ημίχρονο και τελικό ξεχωριστά, μαζί με τον Εν-Νεσιρί anytime σκόρερ στο 90λεπτο.
Από τα υπόλοιπα ματς θα σταθώ σε αυτό της Κωνσταντινούπολης. Γαλατάσαραϊ και Μπάγερν για τον 1ο όμιλο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και να θέλουν να διατηρηθούν εκεί με το πέρας του 1ου γύρου (3η αγωνιστική) της διοργάνωσης. Η γηπεδούχος είναι σεληνιασμένη και έχει 14-3-0 από την αρχή της σεζόν. Δεν κοιτάζει αντίπαλο (είτε αυτή λέγεται Μόλντε είτε Μπεσίκτας), αλλά και έδρες (άλωσε το «Ολντ Τράφορντ»), μπαίνει μέσα και παίρνει αυτό που θέλει. Σήμερα όμως όλα κινούνται γύρω από τον φορ Μάουρο Ικάρντι που έχει 14 γκολ σε 15 ματς φέτος, αλλά το Σάββατο αποκόμισε τραυματισμό κόντρα στην Μπεσίκτας και όλα δείχνουν πως δεν θα αγωνιστεί, παρότι άπαντες θα τον περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή. Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί να ιδρώσει για να φρενάρει την Μπάγερν, μιας και οι Βαυαροί (με κάποιες απουσίες σήμερα) έχουν εμπειρία και φανέλα για να ανταπεξέλθουν σε καυτές έδρες, όπως αυτή στην Πόλη. Ο Κέιν είναι σημείο αναφοράς για τους Βαυαρούς, με τον Άγγλο να είναι διαρκώς μέσα στις φάσεις. Θα «φάει ξύλο» λογικά από τους αμυντικούς της «τσιμ μπομ», με τους Νέλσον, Σάντσες και Μπαρντακτσί να είναι των δυνατών μαρκαρισμάτων και γενικότερα της… μανούρας. Ο τελευταίος παρότι είναι στόπερ, θα χρησιμοποιηθεί σήμερα ως αριστερός μπακ, ώστε να περιορίσει τον Κομάν. Λογικά θα έχει δύσκολο έργο, μίας και ο Γάλλος είναι ταχύτατος. Οπότε δεν αποκλείεται να χρειαστεί να τον ανακόψει με αντικανονικό τρόπο. Παίζεται (και λόγω απόδοσης) το να δεχθεί κίτρινη.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed