Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, αγαστή ήταν η συνεργασία όλων των φορέων και θετικά τα αποτελέσματα

Tο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 ύστερα από πρωτοβουλία του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, Πύραρχου κ. Χρήστου Ζουναλή.
Στην συνεδρίαση εκτός του κ. Ζουναλή παρευρέθησαν και οι Υποδιοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου, των Πυροσβεστικών Κλιμακίων του νομού και της μονάδας που εδρεύει στον αερολιμένα Κεφαλληνίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου του 2023 από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλληνίας κ. Χρήστο Ζουναλή, ο οποίος αφού επισήμανε την δυσκολία της αντιπυρικής περιόδου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, ανέπτυξε τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, όπου κάνοντας μια αντιπαραβολή με τις αντιπυρικές περιόδους των τελευταίων χρόνων προκύπτει πως η φετινή χρονιά ήταν αν όχι η καλύτερη, από τις καλύτερες σε ότι αφορά τις ενάρξεις πυρκαγιών και η καλύτερη σε ότι αφορά τις καμένες εκτάσεις.
Περαιτέρω τόνισε ην αναγκαιότητα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου για τον απολογισμό κάθε αντιπυρικής περιόδου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να μπορούν να εντοπίζουν τα θετικά και τα αρνητικά σημεία στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με σκοπό την βελτίωση της. Ο κ. Ζουναλής περαιτέρω, ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, τους Δήμους των νησιών μας, τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας τους, τις Εθελοντικές Ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΜΑΕΔΥ, δασαρχείο, φορέα διαχείρισης εθνικού δρυμού κ.λ.π.), για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν σε επίπεδο πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών που ξέσπασαν. Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι σε όλες τις περιπτώσεις η επέμβαση και αντιμετώπιση ήταν άμεση, ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ούτε περιουσίες πολιτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, εξέφρασε, δια της ειδικής συμβούλου του Ιωάννας Μαρκέτου και του Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας Λάμπρου Νικολάου, καθότι λόγω σοβαρών λόγων βρισκόταν στην Αθήνα, τις θερμές ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού για την άψογη παρουσία της καθώς επίσης και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία, η οποία επέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως επεσήμανε η ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννα Μαρκέτου, η επιτυχία της φετινής αντιπυρικής περιόδου καθιστά σαφές πως όταν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Εθελοντικών Ομάδων στο επίπεδο τόσο της πρόληψης, όσο και της αντιμετώπισης των φαινομένων, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορούν παρά να είναι θετικά.

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed