Παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα την διδακτορική διατριβή της η συμπατριώτισσά μας μουσικολόγος Άννα Μεσσολωρά που αξιολογήθηκε με άριστα από την πανεπιστημιακή Επιτροπή

Μια πολύ σημαντική ημέρα ήταν η σημερινή για την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και για την Κεφαλονιά μας. Ειδικότερα, σήμερα, στον 9ο όροφο της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε χώρα η παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής της αγαπητής μουσικολόγου και ψάλτριας Άννας Μεσσολωρά.
Η Άννα είναι κόρη του πατρός Ιωάννη Μεσσολωρά και εφημέριου του ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Αργοστολίου. Ο τίτλος της εργασίας ήταν “Η ψαλτική παράδοση της Κεφαλονιάς”. Η εργασία της αξιολογήθηκε με βαθμό Άριστα παμψηφεί από την πανεπιστημιακή επιτροπή, η οποία επαίνεσε την ερευνήτρια για το πόνημα που παρουσίασε, το οποίο φωτίζει άγνωστες πτυχές της ιστορικής ψαλτικής του νησιού μας. Θερμά συγχαρητήρια στην φίλη, συνάδελφο και συντοπίτισσα Άννα Μεσσολωρά για το πόνημα που κατέθεσε εμπλουτίζοντας τον τομέα της έρευνας στο συγκεκριμένο θέμα και προάγοντας ταυτόχρονα την πολιτισμική παρακαταθήκη των Κεφαλλήνων, την εκκλησιαστική παράδοση με τρόπο επιστημονικό. Άξιο τέκνο των Κεφαλλήνων σε καμαρώσαμε και σε χειροκροτήσαμε! Να σε χαίρεται η ωραία σου οικογένεια, αλλά και όλοι όσοι σε αγαπούν. Να έχεις πάντα την ευλογία του Θεού. Σε δηλώσεις της η κα Μεσσολωρά τόνισε: «Αισθάνομαι ικανοποίηση που έφερα εις πέρας, στο μέτρο των ελαχίστων δυνατοτήτων μου το έργο της έρευνας και παρουσίασης της τόσο πλούσιας κεφαλλονίτικης ψαλτικής παράδοσης. Ευχαριστώ πολύ τον καθηγητή μου Αχιλλέα Χαλδαϊάκη, την οικογένειά μου και όλους τους φίλους και συναδέλφους μου που ο καθένας με στήριξε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τους Ελένη Στελλάτου, Βασίλη Σαλτερής και Σπύρο Καραβιώτη. Σας ευχαριστώ που παραβρεθήκατε σήμερα στην υποστήριξη της διατριβής μου».

Σπύρος Καραβιώτης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed