Το «όπλο» της Ράγιο Βαγιεκάνο και η επιστροφή της Νάπολι

Έκανε καλή προσπάθεια η Ράγιο Βαγιεκάνο απέναντι στην πρωτοπόρο Χιρόνα, αλλά ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας. Συμπλήρωσε τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-1), παραμένοντας στη μέση της βαθμολογίας (18β.).
Στο «Βαγιέκας» έχει απολογισμό 1-3-2, με 4 G/G & Over 2,5. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν έχασε στα 4 πιο πρόσφατα παιχνίδια (3-1-0), μετρώντας δύο διαδοχικές νίκες στη Μαδρίτη. Τιμωρημένος είναι ο βασικός αριστερός χαφ, Άλβαρο Γκαρθία. Ενδέχεται να αντικατασταθεί από τον Ντε Φρούτος, καθώς ο Μπεμπέ έκανε μόλις μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, διότι απουσίαζε, λόγω διεθνών υποχρεώσεων με το Πράσινο Ακρωτήριο. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα με τα «χίλια ζόρια» κέρδισε την Αλαβές 2-1 εντός έδρας, φτάνοντας τις δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Λεβαντόβσκι σημείωσε και τα δύο τέρματα επιστρέφοντας στα γκολ ύστερα από σχεδόν δύο μήνες. Την Τρίτη υποδέχεται την Πόρτο για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο σημαντικές απουσίες μετράει η ομάδα του Τσάβι, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους πολύτιμους Γκάβι και Τερ Στέγκεν. Τραυματίας και ο Σέρτζι Ρομπέρτο, αντίθετα επιστρέφει ο Ντε Γιονγκ. Η Ράγιο Βαγιεκάνο αναμένεται να δυσκολέψει την Μπαρτσελόνα, όπως άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία χρόνια και ίσως αξίζει τον κόπο να κοντράρουμε τους Καταλανούς, σε μια έδρα που δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις.
Πάμε στο Καμπιονάτο, όπου την περασμένη αγωνιστική η Αταλάντα πήρε μάλλον έναν τυχερό βαθμό από την Ουντινέζε εκτός έδρας μετά το τελικό 1-1. Η ομάδα του Τζαμπιέρο Γκασπερίνι, είναι προφανές ότι σε αναμετρήσεις με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας θα πρέπει να δώσει περισσότερα ώστε να αποδείξει ότι έχει τύχη για μία θέση στην τετράδα. Τιμωρημένος είναι ο σημαντικός μέσος Ντε Ρον. Η Νάπολι απογοήτευσε για ακόμη μία φορά μπροστά στο κοινό της χάνοντας από την Έμπολι με 1-0. Προπονήθηκαν μεσοβδόμαδα με την ομάδα ο ηγετικός φορ Όσιμεν, ο βασικότατος επιτελικός μέσος Ζιελίνσκι και ο βασικός πορτιέρε Μερέτ. Οι τρεις τους, πάντως, αναμένεται να καθίσουν στον πάγκο, καθώς δεν έχουν 90’ στα πόδια τους. Η Νάπολι δεν θυμίζει σε κάτι την πρωταθλήτρια, αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε ότι αφενός εκτός έδρας είναι πολύ δυνατή, αφετέρου έφυγε ένας προπονητής που μόνο αντιπάθειες είχε εντός των αποδυτηρίων. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed