Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, έκανε απολογισμό του έργου του και παράλληλα υποβάθμισε και «γείωσε» τον Βουλευτή

Ημέρες αποχαιρετισμών είναι αυτές που διανύουμε, αφού σε λιγότερο από ένα δεκαήμερο από σήμερα οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές θα αναλάβουν το έργο τους, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου.
Σε έναν τέτοιο αποχαιρετισμό βρεθήκαμε σήμερα το το μεσημέρι στο κτήριο της Περιφέρειας, με τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό, σχεδόν να δακρύζει όταν μας ανέφερε ότι θα είναι τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχοντας στο πλευρό του την σύμβουλό του για τέσσερα χρόνια, Ιωάννα Μαρκέτου, προσπάθησε να κάνει τον απολογισμό της θητείας του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει ιδιαίτερα, λόγω της φόρτισής του, αφήνοντας την κα Μαρκέτου να αναλάβει το τυπικό της υπόθεσης. Ο κ. Τραυλός ευχαρίστησε δημόσια την σύζυγό του, Άννα, που του στάθηκε στις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε ως Αντιπεριφερειάρχης, αλλά και στην Ρόδη Κράτσα που τον στήριξε επί τέσσερα χρόνια, όντας ο μόνος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης που δεν άλλαξε κατά την διάρκεια της θητείας της απερχόμενης περιφερειακής αρχής. Δεν ξέχασε τους υπαλλήλους που όπως είπε πολλές φορές ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να ολοκληρωθεί μια εργασία, αλλά και όλον τον κόσμο που το 2019 τον εξέλεξε ως πρώτο σε σταυρούς δίνοντάς του το δικαίωμα να υπηρετήσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη. Τέλος, ειδική μνεία έκανε στους τέσσερις Δημάρχους των νησιών μας για τη συνεργασία που είχε μαζί τους αυτά τα τέσσερα χρόνια.
Στη συνέχεια η Ιωάννα Μαρκέτου ανέλαβε τα πιο… τεχνοκρατικά, παρουσιάζοντας όλα τα έργα της θητείας Τραυλού σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, κάποια από τα οποία ομολογουμένως βλέπαμε για πρώτη φορά. «Δεν επικοινωνήσαμε σωστά το έργο μας, υστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι», ήταν τα πρώτα λόγια της κας Μαρκέτου. Έκανε αναφορά στην δυσκολία του διοικητικού φορέα που λέγεται Περιφέρεια και στην απίστευτη γραφειοκρατία και αγκυλώσεις που συνοδεύουν το ελληνικό κράτος από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του. Έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που εκτέλεσε η Περιφέρεια εν μέσω θεομηνιών όπως ο Ιανός και ο Μπάλλος και εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα τόνισε το γεγονός ότι σώθηκε η Δωρεά της Περιφέρειας Αττικής των 5 εκ ευρώ, παίρνοντας παράταση έως το 2025 για να απορροφηθούν τα χρήματα. «Οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε το έργο μας όπως το είχαμε οραματιστεί στην αρχή της θητείας μας, ωστόσο έχουμε την ηθική ικανοποίηση για αυτά που πετύχαμε», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της η κα Μαρκέτου. Στο τέλος της τελετής αποχαιρετισμού, πέρα από κάποιες διευκρινήσεις που έδωσε ο κ. Τραυλός, μοιραία του τέθηκε το ερώτημα για την συνεργασία που είχε με τον Βουλευτή, Παναγή Καππάτο. Στην αρχή αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά μετά από δημοσιογραφικές πιέσεις ανέφερε: «Ήταν ο Βουλευτής των νησιών μας και πολλές φορές συνεργάστηκα μαζί του. Δεν θα έλεγα ότι η συνεργασία αυτή ήταν άριστη, θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed