Ο μεγάλος και επιτυχημένος Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάτων «Ο Αίνος» έκοψε την πίτα του συνοδεία παραδοσιακών χορών από το Παιδικό και Εφηβικό τμήμα του

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάτων «Ο Αίνος» είναι μέσα στους μεγαλύτερους Συλλόγους που έχει η Κεφαλονιά και αυτό αποδείχθηκε και χθες το βράδυ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του που έγινε παρουσία πολύ κόσμου.
Ο Εφημέριος του χωριού π. Κωνσταντίνος Τζουβέκας ευλόγησε την πίτα έχοντας δίπλα του την πρόεδρο του Συλλόγου, Γερασιμούλα Λάλη και μέλη του Δ.Σ. Ευχήθηκε τα καλύτερα σε όλους και υγεία στα μέλη του Δ.Σ. Τις ευχές τους μέσα από τους χαιρετισμούς τους έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος ανακοίνωσε πως «Ο Αίνος» θα βραβευτεί από τον Δήμο στην κοπή της πίτας του αρχές του Φεβρουαρίου. Ιδιαίτερος ήταν και ο χαιρετισμός του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης και κάτοικο των Βλαχάτων, του Γιάννη Λυκούδη, που υποσχέθηκε πως θα βρίσκεται δίπλα στον Σύλλογο βοηθώντας όπως μπορεί και με τις δυνάμεις που έχει. Βρέθηκαν ακόμη εκεί οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Κωνσταντάτος και Σπύρος Σαμούρης, καθώς και ο πρόεδρος του χωριού Σπύρος Μιχαλάτος.
Σε ότι έχει να κάνει με το… καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης, το σύνθημα έδωσε η ορχήστρα του Λαμπρογιάννη Πεφάνη, που ακόμη μια φορά ο βιολί του μάγεψε τον κόσμο. Δίπλα του ήταν ο Σπύρος Μπουρμπούλης και ο Σταύρος Αντωνόπουλος με το μπουζούκι του. Τα δύο μικρά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, το Παιδικό και το Εφηβικό έδωσαν τη δική τους νότα με τους χορούς τους και βέβαια καταχειροκροτήθηκαν από τους παραβρισκόμενους, όπως και ο Σπύρος Μένεγος, ο δάσκαλός τους. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πολύ αργά με πολύ κέφι και χορό, ενώ η λαχειοφόρος αγορά ήταν από τις πιο πλούσιες που έχουμε δει σε τέτοιες εκδηλώσεις, μια και μοιράστηκαν 61 δώρα συν το δώρο από το φλουρί της βασιλόπιτας. Χρόνια Πολλά στον Σύλλογο και πάντα επιτυχίες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed