O μαέστρος Αγαθάγγελος Γεωργακάτος έλαμψε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης διευθύνοντας την αμερικανική χορωδία Contori New York

Την περασμένη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους “Βληχή” του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Γ. Λάνθιμμου , συμπαραγωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Ένας εκ των απεσταλμένων συντελεστών της μουσικής επένδυσης του φίλμ ήταν και ο συμπατριώτης μας μάεστρος Αγαθάγγελος Γεωργακάτος ο οποίος διηύθυνε την Αμερικανική Χορωδία Contori New York σε μία μουσική παράφραση του χορωδιακού “Komm süsser Tod” του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ από τον Knut Nystedt που είχε τον γενικό τίτλο “Immortal Bach”. Μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, μία πολύ σημαντική παρουσία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μία ιδιαίτερη τιμή για τον δικό μας Κεφαλονίτη μαέστρο , Αγαθάγγελο Γεωργακάτο και συνεπώς για τον τόπο μας, σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός παγκοσμίου εμβελείας όπως αυτό του Διεθνους Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed