Ισχυρή Κεφαλονιά: Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας από την δημοτική αρχή Μιχαλάτου αναφορικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου

Στις χθεσινές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου και ο Προϋπολογισμός του έτους 2024. Για το Τεχνικό πρόγραμμα η παράταξη μας ψήφισε λευκό επεξηγώντας ότι δε μπορεί να το υπερψηφίσει, διότι περιέχει ελάχιστα νέα έργα και αφήνει ολόκληρες περιοχές του Δήμου μας χωρίς ούτε ένα έργο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Τεχνικό πρόγραμμα δεν περιέχονται έργα για την περιοχή της Λειβαθούς, την περιοχή του Ελειού, για τα άλλα χωριά της Δημοτικής ενότητας Ελειού – Πρόννων, πλην Σκάλας, Πόρου και Κατελειού και ούτε ένα έργο για τα Φαρακλάτα και τα Τρωιαννάτα. Επίσης σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται αναπτυξιακά έργα, που έχει υποσχεθεί η Δημοτική αρχή Μιχαλάτου από το 2019 και υποσχέθηκε ξανά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, όπως η ανάπλαση της παραλίας Λουρδάτων, η νομιμοποίηση και αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου στο Τραπεζάκι, η ανάπλαση της παραλίας του Πόρου, η επισκευή του Θαλασσόμυλου και πολλά άλλα. Δηλώσαμε και δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε υπέρ της εκτέλεσης έργων υποδομής και για αυτό άλλωστε δεν καταψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα, πλην όμως δε μπορούμε να αποδεχτούμε τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας από την δημοτική αρχή Μιχαλάτου, η οποία στο πέμπτο Τεχνικό Πρόγραμμα που εισηγείται και ψηφίζει δεν έχει φροντίσει να περιλαμβάνονται μεγάλα αναπτυξιακά έργα, αλλά επιμένει να εκτελεί έργα – μπαλώματα. Η στάση μας ήταν ίδια κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, αφού αυτός σε μεγάλο βαθμό περιέχει το Τεχνικό πρόγραμμα. Η Ισχυρή Κεφαλονιά, η παράταξη των μεγάλων έργων, είναι παρούσα, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας και θα έχει αναπτυξιακό πρόσημο, αλλά και έτοιμη να προασπίσει τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed