Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα ο Πολιούχος του Ληξουρίου Άγιος Χαράλαμπος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία στην πόλη

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γλυφάδος κ.κ. Αντωνίου, έχοντας δίπλα του τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο και πλήθος ιερέων εορτάστηκε σήμερα ο Πολιούχος του Ληξουρίου, Άγιος Χαράλαμπος.
Από νωρίς η εκκλησία είχε γεμίσει από κόσμο για να παρακολουθήσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Νικολάου Βάλσαμου και στη συνέχεια να ακολουθήσει την Λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη του Ληξουρίου. Η πομπή ξεκινώντας από τον Ναό πέρασε από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου εψάλη δέηση και στη συνέχεια σταμάτησε στο σπίτι του Αγίου Παναγή Μπασιά. Εκεί ο Μητροπολίτης Γλυφάδας μπήκε μέσα και προσκύνησε το δωμάτιο που έμενε και τελικά κοιμήθηκε ο Άγιος Παναγής, ακούγοντας εν συντομία την ιστορία του Αγίου από τον Γεράσιμο Γαλανό. Στη συνέχεια η πομπή έφτασε στην κεντρική πλατεία, μέσω της παραλιακής παρά τον δυνατό αέρα, όπου έγινε δέηση και επέστρεψε στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Την Λιτανεία συνόδευε, όπως πάντα, η Φιλαρμονική Ληξουρίου. Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, η διοικητής του Μαντζαβινάτειου Ζωή Μοσχονά, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Παλλικής. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στο Ληξούρι εκπρόσωπος του Δήμου Αργοστολίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η απουσία αυτή σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με τους περισσότερους να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι φταίει η μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κατσιβέλη και Μιχαλάτου αναφορικά με τους υπαλλήλους της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ και το κλείσιμο του Θεάτρου στο Αργοστόλι. Χρόνια Πολλά στο Ληξούρι, στην Παλλική και σε όσους και όσες εορτάζουν σήμερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed