Δεν θα… σκοτωθούν στην Τούμπα, δεν χάνει απόψε ο ΠΑΟΚ

Στην «Τούμπα» σε μία αναμέτρηση που αναμένεται με ενδιαφέρον, σύμφωνα με τη βαθμολογία θα συγκρουστούν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αυτή τη στιγμή. Η προϊστορία σε 70 αγώνες μάς δείχνει τον ΠΑΟΚ με 32 νίκες, την ΑΕΚ να έχει 14 νίκες ενώ 24 αγώνες δεν ανέδειξαν νικητή.
Οφείλω καταρχήν να σεβαστώ την τρομερή κατάσταση του ΠΑΟΚ με τις 11 νίκες στα 12 τελευταία (μεσολάβησε η ήττα από τον Άρη). Ωστόσο παραμένει το ερώτημα τι θα συμβεί αν δεχτεί πρώτος γκολ. Αν θυμάμαι καλά η τελευταία φορά που έμεινε πρώτος πίσω στο σκορ ήταν με τον Άρη και έχασε. Η αμέσως προηγούμενη ήττα του με το ίδιο σενάριο, συνέβη στο ματς του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ, σε ένα ματς όμως στο οποίο αδιαφόρησε παντελώς. Η αδιαφορία αυτή για τους γνωρίζοντες είχε εκφραστεί μεσοβδόμαδα από τις προπονήσεις, αφού στο μυαλό όλων ήταν το ματς με την Άιντραχτ. Πάει στο ματς χωρίς θέματα προφανώς με στόχο τη νίκη. Αντίστοιχα με τον ΠΑΟΚ δεν μπορώ και να παραγνωρίσω τις αρετές της ΑΕΚ, η οποία στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητη επί 15 αγωνιστικές (11-4-0). Βαθμολογικά το ντέρμπι δεν θα κρίνει για αυτήν απολύτως τίποτα για αυτήν αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς για «τελικούς».
Ενδεχομένως όμως η έκβασή του παίξει κάποιο ρόλο στη ψυχολογία των ομάδων για τη συνέχεια και ίσως για τον ΠΑΟΚ που έχει σερί ντέρμπι σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Το ρεπορτάζ δείχνει δύο απουσίες για την ομάδα της Φιλαδέλφειας που δεν θα παίξουν ρόλο. Η εκτίμησή μου καταρχήν λέει πως δεν θα ηττηθεί ο ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείω την ισοπαλία, ένα αποτέλεσμα που «μισεί» ο ΠΑΟΚ και έχει να φέρει πάνω από 4 μήνες. Οι άμυνες των δύο ομάδων μου δείχνει ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 3 γκολ άσχετα αν ο ΠΑΟΚ σκοράρει με ρυθμό «πολυβόλου», εξάλλου τώρα δε θα παίξει με τον Βόλο ή τα Γιάννινα. Εκτιμώ επίσης ότι δεν θα δούμε πόλεμο για να έχουμε πάνω από 8 κάρτες. Δεν βρίσκω τον λόγο να σκοτωθούν οι ομάδες. Τέλος θεωρώ απόλυτα εφικτό να έχουμε δύο κόρνερ στο δεύτερο μέρος, επιλογή καθαρά για να ενισχυθεί η απόδοση.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed