Η Levante ferries… πετάει, μετά τα κίτρινα πλοία στη θάλασσα του Ιονίου έρχεται και επέκταση στον αέρα της Levante Airlines με πτήσεις σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Οι δύο συνεταίροι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες της εταιρείας Newsphone (παρέχει υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου, κάποτε και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι περισσότερο γνωστή από τον αριθμό 11880) επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες μετά την ξηρά και τη θάλασσα και στον αέρα.
Η αναφορά για τους Γιώργο Θεοδόση 61 ετών σήμερα και τον 55χρονο συνεταίρο του Στρατή Απέργη οι οποίοι ιδρύουν αεροπορική εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία Levante Airlines, η οποία όπως δείχνει και το όνομα της θα έχει τοπικό χαρακτήρα και θα ασκεί δραστηριότητα με επίκεντρο τα νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος. Από το νησί της Ζακύνθου κατάγεται ο ένας εκ των συνεταίρων ο Γιώργος Θεοδόσης. Δεν είναι το πρώτο τους επιχειρηματικό άνοιγμα στις μεταφορές. Οι δύο επιχειρηματίες είχαν αγοράσει και δρομολογήσει πλοίο στις γραμμές Κυλλήνη-Ζακύνθου και Κυλλήνη-Πόρου Κεφαλονιάς. Πρόκειται για το Fior di Levante, το λεγόμενο και κίτρινο πλοίο, το οποίο πρωταγωνιστεί και στις τηλεοπτικές διαφημίσεις της Newsphone. Φαίνεται πως ο κύκλος στις μεταφορές μεγαλώνει με την Levante Airlines η οποία θα δραστηριοποιηθεί στις αεροπορικές μεταφορές επιβατών. Οι δύο επιχειρηματίες ίδρυσαν την Newsphone το 1995 και από τότε πορεύονται μαζί. Ο Γιώργος Θεοδόσης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, ενώ ο Στρατής Απέργης έγινε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) το 2019. Ο Γιώργος Θεοδόσης έγινε γνωστός με δύο από τις επιτυχημένες επαγγελματικές του δραστηριότητες, το 11880 και το vrisko.gr. Η Newsphone ανδρώθηκε επί ΠΑΣΟΚ ενώ ασχολήθηκε με τα πρώτα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government) στην Ελλάδα με πιο χαρακτηριστικό το έργο των ΚΕΠ και της υλοποίησης της πλατφόρμας e-kep και της ισοτσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed