Επεισοδιακό ντεμπούτο του Γιάννη Λυκούδη ως επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» στο χθεσινό Δ.Σ., οι χαμηλοί του τόνοι δεν κατάφεραν να κάμψουν την αδιαλλαξία του Δημάρχου

Δεν ήταν μόνο αυτά που έγιναν και καταγράφηκαν στο χθεσινό μας ρεπορτάζ αναφορικά με την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, όπου εν τέλει διακόπηκε με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του, Νικόλα Βαλλιανάτου.
Ήταν και αυτά που πέρασαν στα ψιλά και δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα. Ήταν η… πρώτη του Γιάννη Λυκούδη ως επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», που θα την θυμάται σε όλη του τη θητεία. Όταν ξέσπασε το επεισόδιο μεταξύ του προέδρου και του Νίκου Ανουσάκη με αφορμή την… φίμωση δημότη που ήθελε να κάνει μια ερώτηση για συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και την κοροϊδία που υφίσταται επί χρόνια από την δημοτική αρχή Μιχαλάτου, ο κ. Λυκούδης διάλεξε έναν διαφορετικό δρόμο για να εκτονωθεί η κατάσταση. Μετριοπαθής και λογικός όπως είναι, πλησίασε τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο και τους ζήτησε να γίνει η ερώτηση από την δημότη, να δώσει την απάντησή του ο Δήμαρχος και το συμβούλιο να συνεχιστεί κανονικά. Παρά τις εκκλήσεις για… αποσυμπίεση της κατάστασης τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και συνέχισαν προς την διάλυση του συμβουλίου. Ο Γιάννης Λυκούδης, μετά το πέρας των διαδικασιών και την διακοπή-διάλυση του Δ.Σ. μας μίλησε λέγοντάς μας τα εξής: «Μολονότι δεν συμφωνώ με τον τρόπο που ήθελε η συγκεκριμένη δημότης να κάνει την ερώτησή της, προσπάθησα με προσωπική κουβέντα στον Δήμαρχο και τον πρόεδρο να τους πω να μην τα τινάξουν όλα στον αέρα και δεν με άκουσαν, αφήνοντάς την να διατυπώσει την ερώτησή της και να πάρει απάντηση. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Μιχαλάτου έχει χαράξει την πορεία της και δεν την αλλάζει, μια πορεία που όλους μας θέλει μόνο να ακούμε και να μην μιλάμε. Εμείς ως παράταξη θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων που μας δίνει ο νόμος να ελέγχουμε σε καθημερινή βάση την δημοτική αρχή, που μάλλον στραβά ξεκίνησε την δεύτερη θητεία της. Οι συναινέσεις που μας λέει ο Δήμαρχος είναι όπως το ταγκό, χρειάζεται δύο για να το αποδώσουν σωστά».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed