Η «τουφεκιά» του 1-2 σκορ στην Τουρκία και η… όρεξη της μπασκετικής Μπάγερν

Ανοίγει απόψε η αυλαία της 28ης αγωνιστικής στην Τουρκία και η Κασίμπασα δίνει κομβικό ματς εντός με τη Σίβασπορ. Και λέω κομβικό γιατί οι δύο ομάδες βρίσκονται πίσω από των πρώτη τετράδα, με τη μεταξύ τους απόσταση να είναι στους 2 βαθμούς.
Η γηπεδούχος πάλεψε στην έδρα της Φενέρμπαχτσε αλλά λύγισε στις καθυστερήσεις, με πέναλτι, που για κάποιους χαρακτηρίστηκε ως «εφεύρεση». Με 11-6-10 έως τώρα η «μικρούλα» της Κωνσταντινούπολης, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα δικά της στάνταρ, μιας και βασικός στόχος ήταν να αποφύγει τους μπελάδες. Το έχει κάνει αυτό και όπως φαίνεται με άνεση. Υπάρχει όμως ένας αστερίσκος που αξίζει να τονιστεί από εδώ και πέρα και αναφέρει πως ενδεχομένως η 5η θέση να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση που το Κύπελλο καταλήξει στα χέρια μίας ομάδας που βρίσκεται στην πρώτη τετράδα. Συνεπώς «γεννήθηκε» κίνητρο. Πάντως, είναι ένα κλαμπ που αρέσκεται στο να παίζει επιθετικά, δεν κλείνεται στα καρέ της, σκοράρει με άνεση, αλλά δέχεται γκολ επίσης με ευκολία. Από την άλλη, η Σίβασπορ έφτασε στο σημείο να μετράει 5 σερί ματς δίχως ήττα (3-2-0), παίζοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δεν ξεσαλώνει στον αγωνιστικό χώρο, με εξαίρεση το πρόσφατο 4-1 επί της Πεντίκσπορ, όμως έχει καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Σε εκρηκτική κατάσταση βρίσκεται ο Αλβανός επιθετικός Μάναϊ, ο οποίος μετράει 18 γκολ σε 26 επίσημα ματς τη φετινή σεζόν. Δεν τίθεται λόγος για το αν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα σήμερα. Πάμε όμως και στην παράδοση του εν λόγω ζευγαριού. Στα 5 τελευταία ματς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, βγήκε μόνο διπλό (3 νίκες η Κασίμπασα και 2 η Σίβασπορ), ενώ στα 6 πιο πρόσφατα εμφανίστηκε 3 φορές το 1-2 και άλλες 2 το 1-3! Μιας και βλέπω ανοιχτό παιχνίδι, θα ρίξω μία «τουφεκιά» στο να περάσει το σκορ από το 1-2!
Με τον αγώνα Μπάγερν Μονάχου-Ερυθρός Αστέρας για την EuroLeague θα κλείσει η σημερινή στήλη. Οι δύο ομάδες παλεύουν για να εξανλτήσουν τις πιθανότητές τους για μια θέση στα play in, αν και ειδικά για τον Ερυθρό Αστέρα, η κατάσταση μοιάζει πια αρκετά δύσκολη, καθώς είναι στο 10-16 και το πρόγραμμά του είναι πολύ δύσκολο. Θεωρητικά, για να έχουν ελπίδες για τη δεκάδα οι Σέρβοι θα πρέπει να κάνουν 7-8 νίκες στις τελευταίες 8 αγωνιστικές, οπότε μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουν την post season για φέτος. Η Μπάγερν από την άλλη, έχει μία νίκη παραπάνω από τον Ερυθρό Αστέρα και σαφώς πιο βατό πρόγραμμα ως το τέλος της regular season. Δεν είναι και… φαβορί για τη δεκάδα, αλλά όπως δήλωσε και ο Πάμπλο Λάσο, θέλει και μπορεί να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για να τα καταφέρει. Φέτος, έχει δείξει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της σε παιχνίδια με αντιπάλους που είναι στο… ίδιο καζάνι και περιμένω ότι μπορεί να το πετύχει και σήμεα. Έχω βγάλει ένα… πολύπλοκο combo για το σημερινό ματς, καθώς πέρα από τη νίκη των Βαυαρών, περιμένω ότι η Μπάγερν δύσκολα θα ξεπεράσει τους 96.5 πόντους, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα μπορέσει να πετύχει τουλάχιστον 66 πόντους. Η παραπάνω συνθήκη δίνει απόδοση μεγαλύτερη του διπλασιασμού και θα αποτελέσει τη σημερινή επιλογή μου, έστω και με χαμηλό ποντάρισμα. Τα λέμε καθημερινά και από το Instagram, όπου πέρα από τα σημεία της στήλης δίνονται κι άλλα προγνωστικά, ενώ μπορούμε να έχουμε και πιο άμεση επικοινωνία.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed