Οι κάρτες στο «Γουέμπλεϊ» και οι μάχες των «αιωνίων» στη Σούπερ Λιγκ

Με τρία ματς θα ασχοληθεί η στήλη σήμερα, ένα από την Αγγλία, τον πρώτο τελικό που κρίνει τίτλο στο Νησί και δύο από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλουν να μείνουν στο κυνήγι της ΑΕΚ και πιθανόν του ΠΑΟΚ.
Κρίνεται ο πρώτος τίτλος στο Νησί σήμερα το απόγευμα. Η Τσέλσι που κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης την επόμενη σεζόν πιθανόν τον έχει πιο πολύ ανάγκη, αλλά και η Λίβερπουλ στην τελευταία χρονιά του εμβληματικού Γιούργκεν Κλοπ θέλει να πανηγυρίσει όσα περισσότερα τρόπαια γίνεται. Εδώ το ποντάρισμα θα πάει σε ένα combo που επιβεβαιώθηκε για… πλάκα στα δύο φετινά τους ματς πρωταθλήματος. Ζητάμε να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, αλλά και να δεχθούν 2+ κάρτες η κάθε μία. Βατά ζητούμενα…
Ο αναγεννημένος επί Μπεντιλίμπαρ Ολυμπιακός ετοιμάζει φρεσκάρισμα στο σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Το έδειξαν ξεκάθαρα οι επιλογές του Βάσκου τεχνικού στην αποστολή που ανακοίνωσε. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Αστέρας φαίνεται να έχει αποδεχθεί πως έχει χάσει την 6η θέση που δίνει εισιτήριο για τα πλέι οφ και θα κάνει αρκετές δοκιμές στην ενδεκάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό είναι κάτι που «ακούγεται» και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά αυτό που δεν αμφισβητείται είναι η αρνητική παράδοση που έχει κόντρα στον Ολυμπιακό (0-8-17, ανεξαρτήτως έδρας), ενώ στο «Καραϊσκάκης» έχουν προκύψει κάποιες από τις πιο βαριές του ήττες. Ενδεικτικές είναι οι δύο πεντάρες στις δύο πιο πρόσφατες επισκέψεις του. Ποντάρισμα στον ανεβασμένο ψυχολογικά Ολυμπιακό να βρει γκολ και κόρνερ από νωρίς στο ματς.
Η Κηφισιά την προηγούμενη αγωνιστική αναγκάστηκε να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με παίχτη λιγότερο από τα πρώτα λεπτά και πήγε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 2-0. Στην έναρξη του δεύτερου, ο τεχνικός της γύρισε την άμυνα σε πεντάδα για να περιορίσει τη ζημιά και εν μέρει τα κατάφερε. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να αποτελέσει οδηγό και για το σημερινό πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Να κλείσει τους χώρους και να ζορίσει το φαβορί. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ομάδα που πιέζει είναι πολύ πιθανόν να βρει λύση διάσπασης μέσω μακρινών σουτ. Ο Παναθηναϊκός αποκτώντας τον Μπακασέτα έβαλε για τα καλά αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού και σήμερα ίσως αποδειχθεί κομβικός ο αρχηγός της Εθνικής. Θα παρθεί το ρίσκο να βρει δίχτυα με προσπάθεια έξω από την περιοχή, ενώ σε καλή απόδοση είναι και το να σκοράρει με οποιοδήποτε τρόπο, έχοντας στο μυαλό πως είναι πλέον και ο εκτελεστής των πέναλτι.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed