Ο Βουλευτής του νομού, Παναγής Καππάτος και η διοίκηση του Μαντζαβινάτειου ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, η παθολογική κλινική εξακολουθεί να παραμένει κλειστή

Από το 2017 η Παθολογική Κλινική Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου μας παραμένει κλειστή. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης δυστυχώς είναι οδυνηρές για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.
Θα περίμενε κανείς ότι μετά από τόσα χρόνια, θα υπήρχε έστω η στοιχειώδης μέριμνα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, αλλά και από τους διοικούντες, να αλλάξει αυτή η κατάσταση για το Νοσοκομείο και να μπει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Οι σημερινοί κυβερνώντες ως αντιπολίτευση το 2018 και το 2019 κατέθεσαν στην ελληνική βουλή αλλεπάλληλες επερωτήσεις στην τότε κυβέρνηση για την δυσχερή κατάσταση που βρισκόταν το Νοσοκομείο και ορθά το έπραξαν. Σήμερα όμως μετά από πέντε χρόνια δικής τους διακυβέρνησης τίποτε δεν άλλαξε για το Γ.Ν. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ. Η παθολογική κλινική εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και οι συνάνθρωποι μας δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν. Δυστυχώς παγιώνεται μια κατάσταση για το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ που υποβιβάζεται βαθμηδόν και θα λειτουργεί πλέον αποκλειστικά σαν ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ! Χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η πληθυσμιακή κατανομή και η δυσκολία μετάβασης στο κέντρο! Αποκορύφωμα της θλιβερής αυτής κατάστασης είναι ότι στη πρόσφατη προκήρυξη πρόσληψης Ιατρών στο Ε.Σ.Υ., για το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ έχει προκηρυχθεί μόνο μια θέση διευθυντού παθολογικής κλινικής. Αντιθέτως, προσλαμβάνονται επτά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων στο Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ στο Αργοστόλι και χαιρετίζουμε το γεγονός αυτό.
Αλλά δεν υπάρχει μόνο ένα Νοσοκομείο στο Νομό μας και όσοι θέλουν να το ξεχνούν ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι σε όλη την Κεφαλονιά! Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι η παρουσία ενός δεύτερου λειτουργικού Νοσοκομείου (κι όχι Κέντρου Διακομιδών) στο νησί μας αποτελεί ωφέλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες όλου του νησιού. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, μάλλον εθελοτυφλεί! Καλούμε τον Βουλευτή του Νομού και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ζητήσουν από το Υπουργείο Υγείας την προσθήκη τριών θέσεων Παθολόγων Ιατρών και ενός Καρδιολόγου στην επικείμενη προκήρυξη για το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Καλούμε τον Δήμαρχο Ληξουρίου και το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβουν υπόψιν τους τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για τα θέματα υγείας του τόπου μας και να παρθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Ασθενούς του Μαντζαβινατείου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed