Έχει καταντήσει κλαυσίγελος ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αργοστολίου, Νικόλας Βαλλιανάτος, φερόμενος ως Σατράπης πρόσβαλε εκ νέου τον Αλέξανδρο Παντελειό και το Μάκη Παπαναστασάτο

Κάτι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αργοστολίου, Νικόλα Βαλλιανάτο, ο οποίος έχει καταντήσει πιο γραφικός και από τα… Ζαγοροχώρια ασκώντας τα «καθήκοντά του» εντός της αίθουσας συνεδριάσεων.
Ξεχνώντας την ομολογουμένως πιο ευπρεπή θητεία του ως πρόεδρος του παλαιού Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, επί δημαρχείας Θεόφιλου Μιχαλάτου έχει κόψει αλυσίδα που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, κυρίως τώρα, στην αρχή της δεύτερης θητείας αυτής της δημοτικής αρχής. Μετά τα επεισόδια που ο ίδιος έχει προκαλέσει απέναντι στον Νίκο Ανουσάκη, μετά τις μάχες με τους συμβούλους της παράταξής του, Σπύρο Σαμούρη και Διονύση Μινέτο, χθες ήρθε η ώρα δύο ακόμη συμβούλων να νοιώσουν την… οργή του. Αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για Όλους», Αλέξανδρο Παντελειός έμεινε με τον στόμα ανοικτό όταν ο κ. Βαλλιανάτος του απαγόρευσε να αρθρώσει μια ερώτηση επί της διαδικασίας, με τον κ. Παντελειό, χαμηλών τόνων ο ίδιος, να δίνει τόπο στην οργή και να μην το συνεχίζει. Δεν πέρασαν δέκα λεπτά και την οργή του κ. Βαλλιανάτου δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», Μάκης Παπαναστασάτος σε ένα παραλίγο επεισόδιο που θα είχε άδοξο τέλος αν ο κ. Παπαναστασάτος το έβλεπε πιο… ζεστά το θέμα.
Συγκεκριμένα ο Μάκης Παπαναστασάτος στο πλαίσιο του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος και στην διαδικασία της λογοδοσίας έκανε την ερώτησή του προς την δημοτική αρχή αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης, το μεγάλο αυτό πρόβλημα του Αργοστολίου. Στην ερώτηση απάντησαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Διονύσης Μινέτος σε πολύ ήρεμο κλίμα και μάλιστα κάνοντας εποικοδομητικό διάλογο με τον κ. Παπαναστασάτο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξαφνικά, ο πρόεδρος, λες και τον τσίμπησε μύγα τσε-τσε ή κουνούπι του Νείλου, απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης του είπε «πάψε, σταμάτα να μιλάς, δεν έχεις τον λόγο». Εκεί ξεκίνησε ένας λεκτικός καυγάς, χαμηλής όμως έντασης και βλέποντας ο κ. Παπαναστασάτος ότι δεν βγάζει άκρη με τον κλαυσίγελο Βαλλιανάτο, σταμάτησε να απαντάει και η υπόθεση έληξε εκεί. Σε ρεπορτάζ που κάναμε αργότερα, μάθαμε ότι υπήρξε προσωπική κουβέντα του προέδρου με τον κ. Παπαναστασάτο, χωρίς να μάθουμε το περιεχόμενό της, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. πρόεδρος την… άκουσε. Μένει να δούμε την συμπεριφορά του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Σημείωση: Σε αντίθεση με όσα υποστήριξε σε χθεσινή του συνέντευξη σε ΜΜΕ του Θεόφιλου Μιχαλάτου ότι η μοναδική πληγή του δημοτικού συμβουλίου είναι ο Νίκος Ανουσάκης, στην χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης «Παρόν και Μέλλον» δεν άνοιξε τον στόμα του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed