Πανηγυρικός ήταν ο εορτασμός της Παναγίας σήμερα στην Ιερά Μονή Θεμάτων, παρουσία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, αλλά δυστυχώς χωρίς πολύ κόσμο

Αν και η ημέρα θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι παρά άνοιξη, ο κόσμος που είχαμε συνηθίσει να πηγαίνει στα Θέματα σήμερα απουσίαζε. Ωστόσο, παρουσία του Μητροπολίτη μας κ. Δημητρίου ο εορτασμός ήταν λαμπρός και πανηγυρικός.
Χρόνο με τον χρόνο όλο και λιγότεροι είναι οι πιστοί που προσέρχονται στην Ιερά Μονή Θεμάτων τη Νέα Τρίτη και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας. Σήμερα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και έγινε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας πέριξ της Μονής συνοδεία της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμης Αμούργης», που παρουσιάστηκε με την νέα της στολή. Από την πλευρά των αρχών το παρών έδωσαν οι δύο Αντιπεριφερειάρχες, Σωτήρης Κουρής και Ελένη Παπαναστασάτου, ο Δήμαρχος Σάμης, Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο αναπληρωτής του, Σπύρος Σπαθής, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Καλλιβωκάς, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μαρτίνης, ενώ λίγο πριν το… κέρασμα εμφανίστηκε ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος. Εκεί ήταν και ο νέος διοικητής του ΑΤ Σάμης, Γιώργος Μπούρας, που δέχθηκε τα συγχαρητήρια για την προαγωγή του. Μετά την λιτανεία ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής και το μοναστηριακό τραπέζι, που περιλάμβανε σούπα και γίδα βραστή. Αργότερα ακολούθησε το πανηγύρι κάτω από τα πλατάνια υπό την αιγίδα του Πυλαριακού, που μάζεψε πολύ κόσμο. Και του χρόνου… περισσότεροι!

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed