Ντροπή για την ιστορικότητα της ημέρας, μεταξύ συγγενών και φίλων γιορτάστηκε η Εθνική Αντίσταση και το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου στο Αργοστόλι, επιμνημόσυνη δέηση και στεφάνια

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που συνθηκολόγησε άνευ όρων η ναζιστική Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ημέρα, ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου εορτάζεται η αντίσταση των Ελλήνων κόντρα σε Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές.
Δυστυχώς, δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία και έτσι σήμερα μεταξύ συγγενών και φίλων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αργοστολίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου κ.κ. Δημητρίου. Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές. Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, οι Αντιπεριφερειάρχες Σωτήρης Κουρής και Ελένη Παπαναστασάτου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, Παναγής Βλάχος. Ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να κάνουμε στο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Κώστα Παπαδάτο, που παρά τα χρόνια του και την περιπέτεια της υγείας του ήταν παρών και κατέθεσε στεφάνι. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια Ελένη Γραικούση. Η σημαντικότητα της ημέρας φθίνει χρόνο με τον χρόνο και την απόλυτη ευθύνη έχουν οι αρχές του τόπου, που από μόνες τους υποβαθμίζουν το γεγονός.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed