Εορτάστηκε με όλες τις τιμές που της αρμόζουν η Ζωοδόχος Πηγή στην ομώνυμη Μονή του Αίνου πάνω από τα Αργίνια, περιφορά της εικόνας και εκλεκτή μοναστηριακή τράπεζα

Παρά τον άσχημο καιρό, αφού ψιλόβρεχε κάποιες στιγμές και είχε αρκετό κρύο, οι πιστοί-κομάντος έκαναν και φέτος το ταξίδι στον κακοτράχαλο δρόμο προς την Μονή της Ζωοδόχου Πηγής πάνω από τα Αργίνια.
Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο π. Γεράσιμος Χαραλαμπάτος, ενώ αργότερα προστέθηκε και ο π. Σταύρος Ζαπάντης. Η περιφορά της εικόνας έγινε πέριξ της Μονής και κατέληξε στο Αλώνι με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι Διονύσης Κωνσταντάτος και Νίκος Κουρκουμέλης και ο πρόεδρος της Κοινότητας του Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος. Οι πιστοί που έφτασαν στα 800 μέτρα υψόμετρο ήταν αρκετοί και ανταμείφθηκαν για το… θάρρος τους, αφού η μοναστηριακή τράπεζα με σούπα και γίδα βραστή ήταν το κάτι άλλο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που πρόσφεραν με την εργασία τους στον φετινό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής του Αίνου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed