Ο Δήμος Σάμης ρίχνει τις τιμές εισόδου σε Μελισσάνη και Δρογκαράτη, προκειμένου να προσελκύσει κόσμο στην παρούσα δύσκολη τουριστική περίοδο

Πριν από την εμφάνιση του κορωναϊού παγκοσμίως και στη χώρα μας και τα όσα ακολούθησαν, στον Δήμο Σάμης έτριβαν τα χέρια τους ακούγοντας για 225 κρουαζιερόπλοια και αύξηση των κρατήσεων στην Κεφαλονιά αυτή τη σεζόν.
Τα πράγματα όμως δεν πήγαν εκεί που τα θέλαμε όλοι μας και εκεί που η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σάμης είχε υπολογίσει πάνω από 2 εκ. ευρώ έσοδα από τα σπήλαια, σήμερα, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, πήρε την απόφαση να μειώσει τις τιμές εισόδου προκειμένου να προσελκύσει κόσμο σε Μελισσάνη και Δρογκαράτη. Σύμφωνα με την απόφαση η τιμή του εισιτηρίου για έναν ενήλικα είναι έξι ευρώ για Μελισσάνη και τέσσερα για Δρογκαράτη. Στη δεύτερη κατηγορία είναι το παιδικό (έως 18 ετών), το φοιτητικό, το πολυτεκνικό, των ανέργων και των συνταξιούχων που διαμορφώνεται σε τέσσερα ευρώ στη Μελισσάνη και δύο στην Δρογκαράτη. Τέλος υπάρχει και η τρίτη κατηγορία εισιτηρίου που αφορά τα παιδιά κάτω των έξι ετών, τους ΑΜΕΑ και τους δημότες Σάμης, όπου η τιμή είναι μηδενική. Ο Δήμαρχος, Μάκης Μονιάς, υποστήριξε ότι με αυτή την κίνηση υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν οι επισκέψεις στα σπήλαια και παράλληλα τα έσοδα του Δήμου (από τους τουρίστες που θα εμφανιστούν), παρά τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για 70% και πλέον πτώση του τουρισμού στο νησί μας. Παράλληλα ο Δήμος Σάμης έκανε τετράμηνες προσλήψεις σε 16 άτομα για την Μελισσάνη και 5 για την Δρογκαράτη, προκειμένου να καλυφτούν οι φετινές ανάγκες λειτουργίας των δύο σπηλαίων.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed