Το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων στο Παρίσι με το πρόγραμμα Erasmus

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γυμνασίου Μεσοβουνίων με Λυκειακές τάξεις στο Παρίσι στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus με τίτλο «Reporters without frontiers». Από τις 16 μέχρι τις 24 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κινητικότητα μαθητών και καθηγητών στο Σχολικό Συγκρότημα LYCÉE PRIVÉ PAUL CLAUDEL-D’HULST.
Από το σχολείο μας μετακινήθηκαν έξι μαθητές της Α’ Λυκείου και τρεις καθηγητές. Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες με συμμαθητές τους από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ισπανίας, Γαλλίας, Ισλανδίας και Γερμανίας. H ομάδα μας έφτασε στο Παρίσι το Σάββατο 16 Μαρτίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι μαθητές επισκέφθηκαν την πόλη με τις οικογένειές τους. Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου μας υποδέχτηκαν στο Lycée Paul Claudel D’Hulst που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού. Εκεί απολαύσαμε γαλλικό πρωινό και στη συνέχεια οι μαθητές από όλες τις χώρες (Ισλανδία, Ελλάδα, Γερμανία και Ισπανία) παρουσίασαν τα ταξιδιωτικά τους βιβλία.
Είναι ένα σταθερό project στο πρόγραμμα ERASMUS + Reporters without frontiers που λαμβάνει χώρα κάθε φορά που πραγματοποιείται μετακίνηση. Εβδομάδες πριν από την κινητικότητα η χώρα που φιλοξενεί τη διεθνική συνάντηση στέλνει στις υπόλοιπες χώρες φωτογραφίες, ήχους και βίντεο που απευθύνονται στους ξένους μαθητές έτσι ώστε εκείνοι να να προετοιμάσουν μια παρουσίαση γι ‘αυτούς. Αυτά τα οπτικοακουστικά στοιχεία σχετίζονται με τις μνημειώδεις και πολιτισμικές πτυχές της χώρας και οι μαθητές πρέπει να περιγράψουν τι πιστεύουν ότι είναι οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι ήχοι και οι εντυπώσεις τους πάνω τους. Μετά τις παρουσιάσεις, πραγματοποιήθηκαν κάποιες δραστηριότητες για να γνωριστούν λίγο περισσότερο μαθητές και καθηγητές. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι καθηγητές, στις τέσσερις διαφορετικές ομάδες, άρχισαν να προετοιμάζουν τις συνεντεύξεις που θα έπαιρναν από εμπειρογνώμονες και διάφορες ενώσεις που ασχολούνται με τα παρακάτω θέματα στα ακόλουθα θέματα:
Καταφύγια προσφύγων
Φτώχεια / ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών
Εθνικισμός και ξενοφοβία
Υγεία και βιώσιμη ανάπτυξη.

Σαμοΐλη Ελένη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed