Σοβαροί κλυδωνισμοί στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Βαγγέλης Γιαννάτος

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά το Νοσοκομείο Αργοστολίου, αφού ο Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Ευάγγελος Γιαννάτος υπέβαλε την παραίτησή του στον Διοικητή του Νοσοκομείου, Νίκο Βιβλάκη.
Είναι κοινό μυστικό ότι στο Νοσοκομείο Αργοστολίου υπάρχει έλλειψη ακόμη και στα πιο απλά πράγματα, όπως φάρμακα και γάζες. Η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δραματική τα τελευταία δύο χρόνια και το προσωπικό έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου, ωστόσο η κατάσταση επιδεινώθηκε και εκεί. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί ασθενείς στην Κεφαλονιά, όπου σε καθημερινή βάση την χρησιμοποιούν. Πολλά ήταν τα αιτήματα του Διευθυντή της, Βαγγέλη Γιαννάτου για ενίσχυση, αλλά ουδέποτε προχώρησαν προς επίλυση τα προβλήματα. Ο κ. Γιαννάτος, μετά από πολλούς και έντονους διαλόγους με τον Διοικητή όλες αυτές τις ημέρες, σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του και η Μονάδα πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Οι ασθενείς έχουν τρομοκρατηθεί, αφού βλέπουν ότι διαλύεται ίσως το καλύτερο κομμάτι του Νοσοκομείου μας. Δεν ξέρουμε αν η παραίτηση έχει γίνει δεκτή, ωστόσο ο κ. Γιαννάτος είναι αποφασισμένος να εμμείνει σε αυτήν.

update: Λίγα λεπτά μετά την παραίτηση του κ. Γιαννάτου, ακολούθησε μια ακόμη παραίτηση προς τον κ. Βιβλάκη, αυτή της Νεφρολόγου, Βασιλικής Κοκκίνου, οπότε καταλαβαίνετε ότι πλέον στο Αργοστόλι ή στην Κεφαλονιά καλύτερα, δεν υφίσταται Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεος του Θεού και του… Βιβλάκη.

update: Σε συνέχεια των παραιτήσεων των δύο Ιατρών, του Διευθυντή Νεφρολόγου και της Επιμελήτριας Α’ Νεφρολογου, την παραίτησή τους υπέβαλαν, πριν από λίγο και οι πέντε νοσηλευτές της ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς. «Έχουμε φτάσει στα όρια μας και τα ξεπεράσαμε! Παραιτούμαστε λόγω της μη ανεκτής πλέον προσβολής της προσωπικής μας και επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που φαίνεται ότι κωφεύει στις εκκλήσεις μας για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού. Των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας που προσβάλλουν σοβαρά την ψυχική και σωματική μας υγεία, αλλά και των επισφαλών συνθηκών αιμοκάθαρσης που συνεπάγεται αυτό. Διεκδικούμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες αιμοκάθαρσης για τους 30 ασθενείς του νησιού μας».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed