Η Αλήθεια για το Ναυτικό Μουσείο που παρουσιάστηκε αβασάνιστα και με υπονοούμενα σαν μεγάλο «ναυτικό σκάνδαλο»

Μετά από συνεχείς δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, επώνυμες ή ανώνυμες καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες, ήλθε η ώρα να πάρουμε θέση ως Σύλλογος “ΦΙΛΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ” εφόσον στα σχόλια αυτά αναφέρονται πρόσωπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Ο νεοσυσταθής σύλλογος μας, με έδρα τα Φάρσα Κεφαλονιάς που δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό την ηθική και υλική επικούρηση του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου για την πραγματοποίηση των δικών του σκοπών, στόχων, δραστηριοτήτων, ευχαριστεί τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου και υποψήφιο για τη Δημαρχία Αργοστολίου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικες εκλογές κ. Γεράσιμο Φόρτε για την ανάρτηση του “ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΟΝΙΟΥ… 14 χρόνια μετά. Έτσι λοιπόν με αυτή την δημοσίευση ο κ. Γ. Φόρτες άνοιξε τον φάκελο του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου και τώρα ευελπιστούμε οτι θα ενημερωθεί ο λαός της Κεφαλονιάς και ειδικότερα η μεγάλη ναυτική οικογένεια της τους λόγους για τους οποίους το έργο αυτό από το 2005 έως και σήμερα είναι ακόμα γιαπί. Ενός έργου που θεμελιώθηκε από τον ίδιο τον κ. Φόρτε, ένα έργο που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και είχε χρηματοδοτεί με 1.050.000 ευρώ. Ένα έργο που θα αναδείξει τη μεγάλη ναυτική μας παράδοση και κληρονομιά, ένα έργο που θα δημιουργήσει ένα νέο πόλο έλξης τουριστών στο νησί μας.
Είναι γνωστό ότι η οικονομική διαχείριση των χρηματοδοτήσεων, των αναθέσεων των υπογραφών συμβάσεων δημοσίων έργων δεν γίνεται από συλλόγους ή φυσικά πρόσωπα, αλλά από δημόσιους φορείς και στην περίπτωση του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου όλα αυτά έχουν γίνει από τον τότε Δήμο Αργοστολίου και τις τεχνικές υπηρεσίες του. Οι απαντήσεις λοιπόν για το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου για το πως και γιατί η κτηριακή τουλάχιστον υποδομή δεν έχει ολοκληρωθεί θα δοθούν αποκλειστικά και μόνο από τους τέως Δημάρχους του Δήμου Αργοστολίου κ.κ. Γεράσιμο Φόρτε και Γεώργιο Τσιλιμιδό και από το νυν Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση. Τέλος είναι στην αρμοδιότητα και υποχρέωση οποιουδήποτε δημοσιογράφου να κάνει την έρευνά του και να ανακοινώνει το αποτέλεσμα της έρευνάς του και όχι να παρουσιάζει το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου αβασάνιστα και με υπονοούμενα σαν μεγάλο “ναυτικό σκάνδαλο”. Με την ευκαιρία αυτού του δημοσιεύματος μας καλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στις προεκλογικές τους εξαγγελίες να δεσμευτούν ότι η ολοκλήρωση της κτηριακής υποδομής του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου και η λειτουργία του θα είναι μέσα στις προτεραιότητες του προγράμματος τους.

Χάιδω Νικολετάτου, Άγγελος Μπενετάτος
Μέλη Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed