Πιθανή σοβαρή εμπλοκή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, η μόνη σίγουρη είναι η Πυλαρινή, Βικτώρια Αλεξανδράτου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε αρκετά ονόματα που θα γεμίσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ανά την Ελλάδα, ωστόσο σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες, ανάμεσά τους και η δική μας, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχουν τρεις συν… ένας άνδρας οι οποίοι είναι πιθανοί παρτενέρ της Βικτώρια Αλεξανδράτου, η οποία θεωρείται δεδομένη η παρουσία της στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Τα τρία ονόματα των ανδρών είναι γνωστά σε όλους (Χαράλαμπος Λυκούδης, Παύλος Παπαδάτος και Γιώργος Κοκκόλης) ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχει μπει στο τραπέζι ακόμη ένα όνομα, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που ζει και εργάζεται στο νησί μας. Αυτό έχει μπερδέψει λίγο τα πράγματα αναφορικά με το ψηφοδέλτιο κάνοντας όλους κυριολεκτικά να… κρέμονται από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής του κόμματος το αργότερο μέχρι την προσεχή Τρίτη θα ανακοινώσει σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια. Και λέμε σχεδόν, διότι κάποιες δύσκολες περιφέρειες, αναμένεται να τραβήξουν μία ή δύο μέρες ακόμη. Ανάμεσα στις δύσκολες είναι και η δική μας. Αυτή που δεν πρέπει να ανησυχεί είναι η γυναίκα της παρέας, η Βικτώρια Αλεξανδράτου, που είναι πολύ πιθανό ακόμη και σήμερα Κυριακή να κάνει την εμφάνισή της στο νησί μας ξεκινώντας τον προεκλογικό της αγώνα. Για πολλούς η κα Αλεξανδράτου είναι άγνωστη, ωστόσο στην έως τώρα πορεία της στη ζωή έχει καταγράψει σοβαρές προσωπικές επιτυχίες και πάνω από όλα ξέρει το νησί μας. Έχει καταγωγή από την Πύλαρο και έρχεται συχνά στην Κεφαλονιά είτε για δουλειές είτε για τις διακοπές της. Στην βορειονατολική Κεφαλονιά όλοι οι κάτοικοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την κα Αλεξανδράτου, το όνομα της οποίας ακούστηκε εύηχα στα αυτιά τους.
Η γαλάζια υποψήφια είναι πρωτοπόρος της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Είναι ιδρύτρια, βασική μέτοχος και Δ/νουσα Σύμβουλος της εταιρεία WRE η οποία κατέχει και λειτουργεί 10,6MW αιολικών πάρκων στη νότια Εύβοια, τη Σητεία και την Κώ όπως και φωτοβολταϊκά έργα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει τη δυναμικότητα και αποτελεσματικότητά της, αφού κατόρθωσε με επιτυχία να αναπτύξει την επιχείρησή της σε έναν κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Η γνώση και η εμπειρία της είναι σίγουρο ότι θα φανούν χρήσιμες για το νησί μας στην προώθηση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων του κλάδου της αιολικής ενέργειας. Σημαντική είναι επίσης η εμπειρία του διεθνούς και κυρίως του γερμανικό επιχειρηματικού και πολιτικού περιβάλλοντος που έχει αποκτήσει η κα Αλεξανδράτου εξαιτίας των σπουδών και της μακράς επαγγελματικής της δραστηριοποίησης στη Γερμανία. Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ) και ενεργό μέλος και υποστηρικτής της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ). Με τις ιδιότητές της αυτές έχει συμμετάσχει στην επεξεργασία και διαμόρφωση θέσεων και απόψεων επί όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και ειδικότερα αυτές της αιολικής ενέργειας και των ΑΠΕ. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι από τις πιο δυναμικές γυναίκες των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα και αναμένεται να βάλει… δύσκολα στη δυάδα των ανδρών που θα την πλαισιώσουν, όποια και αν είναι αυτή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed