Σπύρος Πεφάνης: «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Κεφαλονιά, συνεχίζουμε τις προετοιμασίες»

Σαν κεραυνός έπεσε πριν από λίγο η δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, περί ματαίωσης όλων καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα λόγω του τρίτου κρούσματος κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα.
Ο υπουργός, θέλοντας να μην βάλει σε κίνδυνο όλους όσους παραβρεθούν το προσεχές τριήμερο στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και στα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας, ματαίωσε όλα τα δρώμενα που θα γινόταν ανά τη χώρα, αφήνοντας ταυτόχρονα και μια πιθανότητα αυτό μην εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια. Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Σπύρο Πεφάνη και του θέσαμε το θέμα με τα δύο καρναβάλια της Κεφαλονιάς, του Ληξουρίου και του Αργοστολίου, με τον κ. Πεφάνη να μας απαντά: «Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, δεν έχουμε λάβει καμία εγκύκλιο που να μην μας επιτρέπει να διοργανώσουμε καρναβάλι. Περιμένουμε μέχρι αύριο το μεσημέρι, μετά τη σύσκεψη που θα γίνει στο Υπουργείο. Μέχρι τότε εμείς ετοιμαζόμαστε για την Κυριακή και την Δευτέρα και φυσικά για την νυχτερινή παρέλαση της Παρασκευής. Βλέπω πιθανό το σενάριο να μην ισχύσει για όλη την Ελλάδα αυτό που ανέφερε νωρίτερα ο κ. Κικίλιας».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed