Αλλαγές στις λατρευτικές εκδηλώσεις στην εκκλησία της Κεφαλονιάς, τέλος γάμοι και βαφτίσια, Θεία Λειτουργία μόνο κάθε Κυριακή + δύο έκτακτες

Τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου η εκκλησία της Κεφαλονιάς θα ακολουθήσει την ντιρεκτίβα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία σήμερα το απόγευμα αποφάσισε να βάλει μερικό λουκέτο στους Ιερούς Ναούς και τις Ακολουθίες.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος, το είχε αφήσει να εννοηθεί εδώ και δέκα περίπου ημέρες, ωστόσο δεν υπήρχε ακόμη τότε έγκριση από την Ιερά Σύνοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Κεφαλληνίας μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου θα τελεστεί μόνο η τελετή της Θείας Λειτουργίας τις Κυριακές 22 και 29 Μαρτίου και την Κυριακή 5 Απριλίου. Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Τετάρτη 25 Μαρτίου στην Μητρόπολη και το Σάββατο 4 Απριλίου στην Μονή Σισσίων. Από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι απαγορεύονται όλες οι άλλες Ακολουθίες και τα μυστήρια (Γάμοι, Βαφτίσεις), ωστόσο επιτρέπονται μόνο οι κηδείες και αυτές με τον ελάχιστο αριθμό ατόμων εντός του Ναού.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed