Εισαγγελική παρέμβαση θα ζητήσει η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας για τα σκουπίδια, μετά τις καταγγελίες δεκάδων πολιτών

Η κατάσταση σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, όχι μόνο στο Αργοστόλι, έχει γίνει έκρυθμη, με τους εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών να έχουν πνίξει κυριολεκτικά το νησί. Από εδώ και πέρα η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας έχει τον λόγο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει συνταχτεί ήδη η έκθεση για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά και αύριο το πρωί ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας θα την καταθέσει στον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς, προκειμένου αυτός να προχωρήσει στις ενέργειες που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στην Υπηρεσία είναι πολλές και ύστερα από πολιτική παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού, η έκθεση καθυστέρησε κατά μία ημέρα να φτάσει στον Εισαγγελέα. Ωστόσο, ο Αντιπεριφερειάρχης σχεδόν παρακάλεσε σήμερα τους υπαλλήλους της ΕΔΑΚΙ να λύσουν την απεργία τους και να ξεκινήσουν το μάζεμα των σκουπιδιών. Άμεση απάντηση δεν πήρε και μάλιστα το θέμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση. Όπως οι ίδιοι διαμήνυσαν σήμερα το πρωί στην διαμαρτυρία τους, η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που έρχεται στην Βουλή προς ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Αυτό, όπως καταλαβαίνετε θα προκαλέσει έμφραγμα στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι και στα άλλα αστικά κέντρα του νησιού. Αν συνδυάσουμε και το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας του κορωναϊού, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα. Η ύστατη προσπάθεια να πεισθούν οι τέσσερις Δήμαρχοι του νομού μας ότι πρέπει τα απορριματοφόρα να βγουν αύριο για τη συλλογή των σκουπιδιών, θα γίνει αύριο νωρίς το πρωί. Ο Αντιπεριφερειάρχης έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους τέσσερις Δημάρχους, σε μια τελευταία προσπάθεια για να γλιτώσουμε τα χειρότερα από τις στοίβες των σκουπιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης και ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, αν αύριο η σύσκεψη δεν φέρει κάποια συμφωνία, έστω και προσωρινή, θα βγάλουν οι ίδιοι φορτηγά στους Δήμους τους για να μαζέψουν τα σκουπίδια. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο με τον κ. Τραυλό, ο Αντιπεριφερειάρχης κάνει για μια ακόμη φορά έκκληση στους υπαλλήλους της ΕΔΑΚΙ να σταματήσουν την απεργία για το κοινό καλό και την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών.
Υ.Γ. Η κατάσταση σήμερα στο Αργοστόλι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού τα σκουπίδια σχημάτιζαν μικρούς λόφους μέσα και έξω από τους κάδους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed