Λάβρος κατά της Δημοτικής Αρχής Ληξουρίου ο Άκης Τσελέντης, «κυκλώματα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, μίζες, βόλτες κτλ…»

Λιτός και σύντομος ο επιστημονικός λόγος του δρ Τσελέντη, εμπεριείχε γενικά και ειδικά, μικρά πεδία αναφορών, σε θέματα που αφορούν τους σεισμούς και την προστασία τους.
Τόνισε -μετ’ επιτάσεως- ότι η Κεφαλονιά και η ευρυτέρα περιοχή του Ιονίου, παρακολουθείται σεισμολογικώς με πυκνοτάτη τοποθέτηση, ειδικών συσκευών προειδοποίησης και καταγραφής διαφόρων επιστημονικών δεδομένων. Ως Διευθυντής του Γεωδυναμικού ξέρει πως λειτουργούν τα κυκλώματα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, διά μελετών κοροϊδίας, (αμοιβές προσωπικού, βόλτες, φαγητά, μίζες, κ.τ.λ). Συγκεκριμένα, τις μελέτες που ανέθεσε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ληξουρίου, ως αντισεισμική θωράκιση της περιοχής, τις ανέφερε, ως εντελώς κινούμενες σε αυτή την κατεύθυνση των κυκλωμάτων της διασπάθισης… Γέλασε πολλές φορές, ειρωνικά στα επιχειρήματα του δημάρχου Ληξουρίου. “Είναι πολλά τα χρήματα Άρη”, τόνισε με νόημα… Δεν έχει λάβει ούτε έχει ζητήσει ποτέ, μία δραχμή κι ας βγει ο οποιοδήποτε να πει κάτι τέτοιο… Αλλά, δεν το δέχεται και στο νησί του, τα κυκλώματα να λεηλατούν πόρους που είναι για τόσο σημαντικές δράσεις για την ανθρώπινη ζωή.
Απόρησε για την μη ύπαρξη Αντιπολίτευσης στο Δήμο…( Άσχετοι ή συνένοχοι;). Μίλησε για το φλέγον θέμα των εξορυξεων πετρελαίου στο Ιόνιο… Τάχθηκε ώς αδήριτη ανάγκη στο να κερδίσουμε τουλάχιστον την καλύτερη δυνατή επιστημονική παρέμβαση κσι υπακοή των συμφερόντων σε αυτή. Τάχθηκε με επιχειρήματα εναντίων των ανεμογεννητριών. Τίμησε τον καθηγητή Βαρώτσο και με πίκρα αναφέρθηκε στην συρρίκνωση των σταθμών του, λόγω οικονομικών πόρων, όταν τα κυκλώματα ανθούν. Κτύπησε στα ίσια των ΟΑΣΠ, ως έχοντα ανύπαρκτο έργο… Έχει προτείνει είπε τη διάλυσή του. Ένας επιστήμονας εκρηκτικός και πανέξυπνος με το στοιχείο “Κεφαλλήν ανήρ” εμφανέστατο… Το Ληξούρι φυσικά απών από την ομιλία του ειδικού κ. Τσελέντη. Πλην του Βασίλη του Ρουχωτά, της φίλης μου Πέννης Μουρελάτου και του συζύγου της.

Βαγγέλης Θεοφιλάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed