Άρχισε να βλέπει πιο ζεστά την υποψηφιότητά του ως Βουλευτής ο Αλέξανδρος Παρίσης, το μοναδικό πρόσωπο που «συμμαζεύει» την τοπική Νέα Δημοκρατία

Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές ότι την ερχόμενη άνοιξη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού θα έχει ξεμπλέξει σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορωναϊού θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
Στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα μετά το πέρας της πανδημίας (απλή αναλογική και χωρίς λίστα) και στη συνέχεια να ξαναγίνουν εκλογές για να επιστρέψει ο παλιός εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής και του bonus εδρών του πρώτου κόμματος και με λίστα αυτή τη φορά. Αυτά όσο αφορά πανελλαδικά, ωστόσο η κινητικότητα έχει ξεκινήσει και στον νομό μας. Ο νυν Βουλευτής, Παναγής Καππάτος θα είναι σίγουρα στην τριάδα του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου, όπως θα είναι και μια γυναίκα με βάση τον νόμο της αναλογικότητας που ισχύει μέχρι τώρα. Άρα, μας λείπει ο τρίτος υποψήφιος, με τα αρκετά έως τώρα πρόσωπα να… παρελαύνουν από το ψηφοδέλτιο και ήδη κάποια από αυτά να είναι «καμένα» πολύ πριν ο Πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές. Ωστόσο, ένα είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει, για πολλούς λόγους, τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Είναι ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς και Βουλευτής την διετία 2007-2009, Αλέξανδρος Παρίσης.
Ο κ. Παρίσης μπορεί να δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Αργοστολίου το 2023, αλλά μέχρι τότε θα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και θα έχουν γίνει δύο τουλάχιστον εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Στο πολύ κλειστό του πολιτικό και οικογενειακό περιβάλλον έχει πέσει η πρόταση για την υποψηφιότητά του, με τον ίδιο να μην αποκλείει τίποτε αυτή την στιγμή, την ώρα που πριν από έξι μήνες δεν ήθεκε ούτε καν να το ακούσει. Στην τοπική Νέα Δημοκρατία αρέσει η σκέψη της υποψηφιότητας Παρίση, αφού με αυτόν τον τρόπο θα κλείσουν πολλές εσωτερικές πληγές, αφού ο Παναγής Καππάτος δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο εσωτερικό του κόμματος στο νομό μας. Ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι ίσως ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να γεφυρώσει τις όποιες διαφορές και να φέρει πάλι την έδρα στην Κεφαλονιά, έναν νομό με ιδιαιτερότητες πάντα μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών ή και απλών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Ας μην γελιόμαστε, αυτή την στιγμή το κυβερνόν κόμμα έχει θέμα στο νησί μας, με πάρα πολλούς δεξιούς από παράδοση να έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον νυν Βουλευτή και στις ενέργειές του, αυτές που κάνει ή αυτές που δεν κάνει. Τα θέματα με τις αποζημιώσεις του «Ιανού», την απομάκρυνση της ΜΕΘ και την διοικητική θέση στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς έχουν κοστίσει αρκετά στον Παναγή Καππάτο, που με τον Αλέξανδρο Παρίση δίπλα του στο ψηφοδέλτιο θα δυσκολευτεί πολύ να κρατήσει τα κεκτημένα. Από την άλλη, η υποψηφιότητα Παρίση βάζει… φωτιές και απέναντι, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινό μυστικό ότι ετοιμάζουν την κάθοδο του προέδρου του Επιμελητηρίου, Σταύρου Σπαθή στο ψηφοδέλτιό τους. Λόγω της ιδιαιτερότητας του νομού μας, ο κ. Σπαθής θα ήταν το μεγάλο φαβορί για την έδρα με αντίπαλο Καππάτο και άλλους δύο, όμως τα πράγματα θα αλλάξουν σε περίπτωση υποψηφιότητας Παρίση, οπότε μιλάμε για μεγάλη μάχη στα μαρμαρένια αλώνια μεταξύ δύο ατόμων με προσωπικότητα που ξεφεύγει πολύ από τα στενά κομματικά πλαίσια.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed