Αποτελεί ντροπή για την Κεφαλονιά και τον πολιτισμό της, ωρολογιακή βόμβα οικόπεδο στον Καραβάδο, έτοιμο να κάψει ολόκληρο το χωριό

Συνηθίζουμε να κατηγορούμε τις αρχές για κάθε στραβό και ανάποδο σε τούτο τον τόπο, την ίδια ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρουμε εμείς οι πολίτες. Πρέπει επί τέλους να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του πριν είναι πολύ αργά.
Η λαίλαπα των πυρκαγιών σκορπά τον όλεθρο στην ταλαίπωρη Ελλάδα και υπάρχουν πολίτες οι οποίοι αρνούνται να πάρουν τα μέτρα που προστάζει ο νόμος και ακόμα άλλοι που με τις πράξεις τους επιδεινώνουν την κατάσταση. Αναφέρομαι στα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα μέσα σε πόλεις και χωριά που αποτελούν ωρολογιακή βόμβα λόγω συσσωρευμένων ξερών χόρτων, θάμνων και δένδρων και της παράλληλης εναπόθεσης σκουπιδιών, κλαδιών και άχρηστων μεγάλων αντικειμένων από ασυνείδητους πολίτες. Ένα από αυτά τα οικόπεδα (στις φωτογραφίες) είναι στη μέση του χωριού Καραβάδος. Αποτελεί ντροπή για την Κεφαλονιά και τον πολιτισμό της. Αν πιάσει φωτιά αυτό το οικόπεδο δε θα κινδυνεύσουν μόνο σπίτια, θα κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές. Καιρός είναι να κάνουμε και εμείς κάτι ως πολίτες. Ας μην τα περιμένουμε όλα από τις αρχές.

Γιώργος Μεσσάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed