Με κάθε… μεγαλοπρέπεια γιόρτασε χθες ο Πόρος τον Άγιο Γεράσιμο, συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Κοινότητας για ταχύτητα αντίδρασης που έδειξε

Γιορτή του Αγίου Γερασίμου χθες και η Κεφαλονιά υποτίθεται ότι θα ήταν καθαρή για να γιορτάσει τον Προστάτη Άγιό της. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες σε άλλα μέρη του νησιού, στον Πόρο μάλλον δεν έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον.
Ώρα 11:30 το πρωί και η εικόνα που παρουσίαζε το χωριό από άκρη σε άκρη είναι ακριβώς αυτή που δείχνουν οι φωτογραφίες. Στην κεντρική πλατεία, στην παραλία, στον περιφερειακό, αλλά και μέσα στον οικιστικό ιστό οι εικόνες ντροπής έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Εικόνες που σε στέλνουν σε κάποια πόλη της Ταϊλάνδης μετά από ρέιβ πάρτι, όπου οι θαμώνες έχουν πιει όλο τον… Βόσπορο. Εικόνες από τη Σιέρα Λεόνε, όπου τα στρώματα που κοιμάται ο κόσμος βρίσκονται στην άκρη του δρόμου. Ημέρα εορτασμού του Αγίου, μισή ώρα πριν πιάσει μεσημέρι και όλα καλά. Φαίνεται ότι ο λαλίστατος σε πολλά θέματα πρόεδρος της Κοινότητας, Οδυσσέας Γαλιατσάτος, δεν πρόλαβε να καθαρίσει το χωριό του, αφού μάλλον ήταν απασχολημένος με άλλα πράγματα, όπως να ρεμβάζει πάνω από το λιμάνι ή να βοηθάει τον γιο του, προκειμένου αυτός να ανταπεξέλθει στον φόρτο εργασίας που έχει, λόγω των πολλών συμβάσεων που τρέχουν με τον Δήμο Αργοστολίου. Μόνο ντροπή είναι η λέξη που ταιριάζει σε όλους όσους έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατούσε χθες στην κύρια πύλη εισόδου και εξόδου του νησιού μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed