Και οι ανεμβολίαστοι έχουν… ψυχή, γκάφα ολκής του Δήμου Αργοστολίου που τους απέκλεισε από την εκδήλωση «Ύμνος εις την Ελευθερία»

Γίναμε δέκτες οργής και αγανάκτησης από συμπολίτες μας σήμερα το πρωί, αφού ο Δήμος Αργοστολίου τους απαγορεύει την είσοδο στην εκδήλωση «Ύμνος εις την Ελευθερία» στο Δημοτικό Θέατρο, διότι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του covid 19.
Καταγγέλουν για ρατσιστική συμπεριφορά τον Δήμο και τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό, αφού στην ανακοίνωσή του τους αποκλείει να εισέλθουν στο Δημοτικό Θέατρο μια και αυτή αναφέρεται μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραπάνω μουσική συναυλία είναι από τις καλύτερες εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος και η οργή περισσεύει στα άτομα που είτε δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν είτε δεν τους το επιτρέπει ο γιατρός τους λόγω προβλήματος υγείας. Στο ΦΕΚ σελ 26, παρ 12 αναφέρεται καθαρά ότι στα δημόσια θεάματα μπορεί να λαμβάνουν μέρος είτε μόνο οι εμβολιασμένοι με πληρότητα 100% είτε εμβολιασμένοι και μη (rapid test) σε χαμηλότερη πληρότητα και με κενές θέσεις ανάμεσα στους θεατές. Ο Δήμος αποφάσισε να αποκλείσει το ποσοστό εκείνο των ανεμβολίαστων για τον Α ή Β λόγο καταστρατηγώντας τον ηθικό νόμο και προωθώντας την «άρια φυλή των εμβολιασμένων», όπως χαρακτηριστικά μας ανάφεραν οι καταγγέλοντες που συμπλήρωσαν: «Ψηφίζουμε και εμείς στις δημοτικές εκλογές και θα σκεφτούμε πάρα πολύ όταν έρθει η ώρα που θα ρίξουμε την ψήφο μας». Μήπως ο Δήμος Αργοστολίου και ο κ. Τσιλιμιδός πρέπει να ξανασκεφτούν το θέμα;

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed