Ισχυρή Κεφαλονιά: Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Σταύρος Σπαθής διπλασιάσαν την τιμή του νερού αδιαφορώντας πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί

Όλοι ξέρουμε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας εξαιτίας του μεγάλου κύματος ανατιμήσεων σε όλα τα αγαθά ως συνέπεια της πανδημίας η οποία καλά κρατεί.
Και ενώ η κυβέρνηση και όλοι οι φορείς παίρνουν μέτρα για ανάσχεση της ακρίβειας ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα βασικά τους έξοδα, στην Κεφαλονιά ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής αποφάσισαν να διπλασιάσουν την τιμή του νερού. Ειδικά όσον αφορά το Αργοστόλι η τιμή του κυβικού έχει διπλασιαστεί επιβαρύνοντας με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο τους δημότες με ένα δυσβάσταχτο φορτίο αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Γιατί παρόλο που η σύμβαση του νέου Εργοστασίου Νερού προβλέπει αύξηση, θα μπορούσε να μην μετακυλήσει το κόστος στους δημότες, αν υπάρχει πολιτική βούληση λόγω έκτακτων συνθηκών. Ενώ είναι στο χέρι τους δηλαδή να δώσουν παράταση στην ανατίμηση ή να πάρουν άλλα μέτρα ώστε να μην αυξηθεί ο τελικός λογαριασμός στους Κεφαλονίτες ο κ. Μιχαλάτος και ο κ. Σπαθής επιλέγουν να ματώσουν οικονομικά τον κόσμο. Καλούμε τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο να αναστείλει όλες τις αυξήσεις για τουλάχιστον 2 έτη και να πάρει μέτρα ανάσχεσης των αυξήσεων όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Διαφορετικά θα πρέπει να εξηγήσει στους Κεφαλονίτες τι εξυπηρετεί αυτή η προσπάθεια φτωχοποίησης τους! Και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής θα πρέπει με τη σειρά του να εξηγήσει πως από τη μία διπλασιάζει το μισθό του σε καιρό κρίσης και από την άλλη καλεί τον κόσμο να πληρώσει έως και δύο φορές παραπάνω για το βασικό αγαθό, το νερό.

Αλέξανδρος Παρίσης
επικεφαλής «Ισχυρής Κεφαλονιάς»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed