Σταύρος Σπαθής: «Είναι απόλυτο ψέμα ο διπλασιασμός των λογαριασμών του νερού, έχουν πιτσιλίρει στην “Ισχυρή Κεφαλονιά” του Παρίση»

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και απάντηση στην ανακοίνωση της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΑΡΙΣΗ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:
Με την ίδρυση της ΔΕΥΑ και βάσει του Ν1069/80, έπρεπε να επιβληθεί ειδικό τέλος 80% επί της κατανάλωσης του νερού στην τιμολόγηση. Δεδομένου ότι η επιβολή του ειδικού τέλους θα αύξανε την τιμή του νερού, η υπηρεσία προχώρησε σε αναπροσαρμογή της υπάρχουσας τιμολόγησης και ενσωμάτωσε το ειδικό τέλος στην τιμή, αντί να το προσθέσει επιπλέον στην χρέωση της κατανάλωσης. Με αυτήν τη διαδικασία η τιμολόγηση παρέμεινε στα επίπεδα χρέωσης που προϋπήρχε στους πρώην Δήμους της Κεφαλονιάς.
Με την υπ’ αρ. 253/2020 απόφαση Δ.Σ ΔΕΥΑΚ, ψηφίστηκε η κατάργηση του ειδικού τέλους 80% σε όλη την Κεφαλονιά και η αναπροσαρμογή της τιμολόγησης της κατανάλωσης, ενσωματώνοντάς το στο τιμολόγιο ύδρευσης.
Με την ίδια απόφαση η ΔΕΥΑΚ προχωράει σε αύξηση στο Αργοστόλι και μόνο για τις περιοχές που υδροδοτούνται από το εργοστάσιο αφαλάτωσης Κουτάβου, ποσού 0,30€ το κυβικό ανά κλίμακα κατανάλωσης, και μετά από μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών Αργοστολίου, ακολουθώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, σχετικά με τη μετακίνηση του κόστους συντήρησης του εργοστασίου στη ΔΕΥΑΚ μετά το τέλος της κρατικής επιχορήγησης.
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, η παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΑΡΙΣΗ, επιδίδεται σε ασύστολα ψεύδη και παραπλάνηση της αλήθειας μιας και ήταν αυτοί οι ίδιοι που ψήφισαν την αύξηση του νερού στο Αργοστόλι. Μάλλον και δικαιολογημένα λόγω ηλικίας έχουν πιτσιλίρει, αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα Δημοτικά Συμβούλια που ψηφίζουν άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος. Τους καταλαβαίνω απόλυτα και τους συμπονώ και είμαι εδώ για οτιδήποτε χρειαστούν στο μέλλον. Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου έχει αποδείξει με έργα ότι είναι πάντα δίπλα στους πολίτες της.

Ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ
ΣΠΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed